Cembrit Beroun – Chyňava 5:2 (1:2)

23.10. 2019   A tým Cembrit Beroun - Chyňava 5:2 (1:2)

Utkání mělo svoji kvalitu, v prvním poločase zejména zásluhou Chyňavy, po změně stran jsme naopak dominovali my. Rozdílovým hráčem byl střídající hrající trenér David Hampl, který za půl hodiny vstřelil hattrick a nechal se za ovací našich ultras vystřídat.

Chyňava od začátku na nás doslova vlétla, měla viditelně živější a důraznější projev. Přesto jsme měli z počátku utkání blíže k úspěchu. V 15. minutě pěknou střelu Z. Nápravníka z hranice šestnáctky brankář Grygar v pádu vyrazil. Po chvíli se na něj sám řítil Paluska, zakončení bohužel poslal mimo branku. V 19. minutě po centru Z. Nápravníka hlavičkoval ze 2 metrů Sládek, Grygar neuvěřitelně zachránil na brankové čáře. Ve 23. minutě zahrál ze strany přímý kop D. Steiner a volný Kříž ze 7 metrů tvrdou hlavičkou otevřel skóre – 0:1. V následující minutě se vydařila střela Z. Nápravníkovi a s tečí skončila ze 17 metrů za zády brankáře – 1:1. Ve 31. minutě po rohovém kopu hlavičkoval nebezpečně Kříž, z brankové čáry odvracel Landa. Ve 40. minutě zahrával trestný kop z 18 metrů D. Steiner, přízemní střele do protipohybu brankáře změnil směr vedle zdi obránce – 1:2.

Ve druhém poločasu hned ve 47. minutě zabránil brankář Grygar ve skórování L. Nápravníkovi. V 53. minutě po minutě pobytu na hřišti Hampl zařídil vyrovnání. Výborný centr Zednika zakončoval hlavičkující Malý, brankář vyrazil, Hampl se prosadil ve skrumáži a zblízka propálil mezi nohama brankáře – 2:2. Naráz se poměr sil úplně obrátil, bojovali jsme o každý metr hřiště. V 61. minutě se uvolnil Z. Nápravník a nádherný zákrok předvedl Grygar. Po chvíli centroval Zednik, hlavičkou prodloužil L. Nápravník, ale Sládek ze 3 metrů nevyzrál na Grygara. V 68. minutě po bratrské spolupráci L. Nápravníka zázračným zákrokem nás opět rozesmutněl brankář Grygar. Vzápětí hostujícím obráncům unikl Paluska, obešel kličkou i brankáře, ale z těžkého úhlu trefil jen boční síť. V 71. minutě přenesl hru z pravé strany Hampl na stranu opačnou, Z. Nápravník po kličce obránci ze 14 metrů k bližší tyči nekompromisně zařídil vedení 3:2. V 80. minutě téměř od rohového praporku centroval Zednik a Hampl se hlavou z 6 metrů nemýlil – 4:2. V 83. minutě našel další ukázkový centr Zednika L. Nápravníka, který připravil další gólovku pro Hampla, jenž chytře přehlavičkoval brankáře – 5:2.

Sestava: Eliášek – Zednik, Malý, Beňo, Landa – Sládek, Novotný D., Nápravník L., Nápravník Z. (90. Schýbal) – Paluska (87. Klier), Čížek (52. Hampl, 84. Uksa)

Rozhodčí: Špicl M. – Plecitý, Franc

Diváků: 200

Více fotografií z utkání naleznete v galerii →

Text: IS Foto: Pavel Jonáš