Mladší žáci – FK Liteň – Cembrit Beroun 2:1 (2:0)

23.10. 2019   Mladší žáci Mladší žáci - FK Liteň - Cembrit Beroun 2:1 (2:0)

Poslední podzimní výjezd vedl naše kroky na hřiště Litně. Vzhledem k tomu, že matka příroda byla přes léto k trávníku milostiva, bylo hřiště v dobré kondici. Proti stavu, ve kterém bylo na jaře, to bylo nebe a dudy.

Co se naopak nezměnilo vůbec, bylo složení týmu. Kluci liteňští spolu hrají už dlouho a to má pozitivní vliv na jejich výsledky. Do jejich vísky nejezdí soupeři rádi, protože tu o body připravili nejednoho favorita. Jejich hra je účelná, v obraně obětavá a v útoku produktivní.

Tento styl ani našemu výběru neseděl. Sice jsme měli více ze hry, ale nedokázali jsme se prosadit. Vždy jsme s přímou střelou otáleli nebo hledali ještě lépe postaveného spoluhráče. Tak tomu bylo i ve chvíli, kdy Pepa prostřelil domácího brankáře. Stál však v postavení mimo hru a tudíž branka nemohla být uznána. Škoda že Viking místo nezištné přihrávky nevolil přímou střelu. Před zápasem i během tréninku se prezentují přesnými střelami do různých částí brány. Během samotného utkání však vlhne střelecký prach a nedokážeme se kvalitní střelou prosadit.

Soupeř ukázal, jak se mají prosazovat útočníci. První gól jsme dostali po rohovém kopu hlavou, kdy se to volnými hráči před brankou jen hemžilo. Před poločasovou přestávkou jsme inkasovali znovu. To se vyznamenal domácí pleyer, který hravě obešel dva obránce a střelou po zemi nedal Matějovi šanci. Prohrávali jsme 2:0 a dostali se do pozice, kde jsme rozhodně nechtěli být.

O přestávce jsme si řekli některé věci, které musíme zlepšit nebo dělat jinak a na hřiště vyběhl odhodlaný tým. Všechno směřovalo k tomu, že se nám podaří vývoj zápasu otočit. Snahu našim borcům upřít nelze, ale častější střelby jsme se nedočkali. Byly tam situace, kdy jsme už zvedali ruce nad hlavu – leč předčasně. Musíme se naučit, že z prostoru před bránou do vzdálenosti 10-ti metrů se už nepřihrává. Tam už musí přijít střela a když neskončí v síti rovnou, může pokračovat další šancí. Jednu z mála takových střel nabídl Chris, kdy po rohovém kopu pouze nastavil nohu a míč se zastavil až o síť. Kluci hned popadli míč a upalovali zpátky na naší polovinu. Chtěli alespoň vyrovnat, ale už nám nezbyl žádný čas.

Klukům nelze upřít snahu, ale některé situace jsme řešili zbytečně složitě. Patičky a koloběžky můžete soupeře přehrávat až za příznivého stavu. Naopak soupeř zaslouží slova uznání. Ještě jsem neviděl tak důsledně hrající obránce. Další činností, ve které měli domácí na vrh, bylo odehrání míče z prostoru před bránou. Jejich odkopy letěly daleko a většinou končily ve hřišti.

Snad se nám příště proti Cábelíkům bude dařit lépe. Bude to poslední podzimní utkání, tak snad ještě najdeme trochu elánu. Bude to přímý souboj o druhou příčku.

Sestava: Matěj Špička – Tadeáš Kudrnka Hirsch, Michal Benech, Jonáš Kelner, Adam Suchitra, Míra Vojč – Dáňa Matějka, Chris Neuschl, Filip Viking Lundquist (K) – Filip(s) Seidl, Matouš Winkler, Pepa Patera, Matthias Ulrych

Branka: Chris

Text: