Starší přípravka – 13.10.2019 – turnaj Vysoký Újezd

25.10. 2019   Starší přípravka Starší přípravka - 13.10.2019 - turnaj Vysoký Újezd

Poslední podzimní soutěžní turnaj se konal ve Vysokém Újezdu. Kromě marodů jsme byli kompletní a užili si krásného babího léta. Během turnaje jsme tradičně vystřídali více brankářů a svou premiéru v brance si proti domácímu týmu odbyl Beny.

Proti týmu z Hýskova a Chrustenic jsme se dostali do vedení z kraje zápasu, kdy Honza vybídl Pospiho před soupeřovou brankou ke skórování a ten instinktem zabijáka rozvlnil síť. Další gól přidal Beny po samostatné akci. Pak se ke slovu přihlásil i soupeř a snížil na rozdíl jediného gólu. Po souhře našich muších vah to bylo opět o dvě branky. Po pěkné nahrávce Šímy skóroval malej Viking. Další dvě branky přidal náš kapitán Pospi, kterému vždy nahrál MatyS. Obrana v čele s chytajícím Matym Fárou fungovala bezchybně a další gól soupeře již nepovolila.

Po prvním zápasu nás čekala pauza. Tu kluci, v zájmu udržení krásného počasí, strávili na dětském hřišti a hezky si hráli… 🙂 Aby viděli rozdíl mezi připraveným týmem na zápas a partičkou z pískoviště a ze skluzavky, nebyli k žádnému předzápasovému rozcvičení nuceni. Vyplatilo se… Během prvních minut jsme od rozehraných Loděnic dvakrát inkasovali a začínali s dvoubrankovým handicapem… 🙂 Když se poté dostali kluci na správnou provozní teplotu, bylo veseleji. Jirka v brance, pro kterého je každý zápas s Loděnicemi „malé derby“, se vytáhnul s perfektní robinzonádou a zabránil tak hrozícímu debaklu. K následnému obratu zavelel Honza, který snížil na rozdíl jedné branky. Vyrovnat se podařilo záhy Pospimu. Od té doby jsme začali mít více ze hry my. Výsledkem byl náš vedoucí gól, který přidal Pospi střelou ze střední vzdálenosti. Bohužel se soupeři podařilo po chvilce vyrovnat. Pak se předvedl Dřívko a dvěma góly nám zajistil vedení 5:3. Poslední slova ale patřila soupeři, který nám připoměl, že se fotbal hraje až do poslední chvíle. V probíhající závěrečné minutě nejprve snížil a v nastaveném čase dokonce vyrovnal na konečných 5:5.

Zápas proti Loděnicím nás stál hodně sil a to se projevilo v zápasu s domácím týmem. První gól se nám podařilo vstřelit až v polovině zápasu, kdy se prosadil, do útoku pro tento zápas převelený, jinak standardně kvalitně fungující defenzivní štít, Maty Fára. Zajímavostí je, že se v tomto utkání na listině střelců už jiné jméno než Matyáš neobjevilo. Druhý gól přidal Matys, třetí Pospi a poslední opět střelec toho prvního.

V posledním zápase nás čekal opět kvalitní a nepříjemný soupeř, proti kterému se musí hrát naplno od první až do poslení minuty. Bohužel jsme s Chyňavou začali hrát naplno ve druhé a skončili v předposlední… 🙂 Proto jsme už od první minuty prohrávali. Vyrovnání jsme se dočkali o chvíli později díky Pospimu. Po nahrávce Alexe strhl vedení na naši stranu Beny. Na rozdíl dvou branek zvyšoval opět Pospi po nahrávce od Honzy. Chyb jsme se v závěru nevyvarovali, a tak se soupeři podařilo vyrovnat.

Na tomto turnaji jsme tedy skončili na druhém místě. Celkové prvenství po pěti turnajích ale znamená, že se na jaře budeme utkávat s těmi nejlepšími týmy na okrese. První zkušební měření sil s těmito soupeři nás bude čekat v lednu, kdy se utkáme s týmy Králova Dvora, Zdic, Hořovic a Žebráku na halovém turnaji pořádaném OFS Beroun. Takže oprášit sálovky, přeměřit nohy, abychom nezačínali hned s puchýři a budeme se těšit při nějakém dalším turnaji na viděnou! Berounským kabrňákům nazdar!

Výsledky:
Cembrit – Hýskov / Chrustenice 5:1 (Pospi 3x, Beny, Malej Viking)

Cembrit – Loděnice 5:5 (Pospi 2x, Dřívko 2x, Beny)

Cembrit – Vysoký Újezd 4:0 (Maty F. 2x, Matys, Pospi)

Cembrit – Chyňava 3:3 (Pospi 2x, Beny)

Sestava:
Maty Fára (1xB), Jirka Schneider (1xB), Honza Benech (1xB), Maty Seidl (1xB), Maty Pospíšil (K), Maty Adamec, Martin Dřevěný, Šimon Kelner, Alex Lundquist, Kuba Grajcár

 

Text: JiP, JSch Foto: DuB