Hořovicko B – Cembrit Beroun 4:2 (1:1)

13.11. 2019   A tým Hořovicko B - Cembrit Beroun 4:2 (1:1)

Na těžkém terénu bojovný zápas, dlouho jsem odolávali, ale školáckými chybami přišli o bod. O výhře domácích rozhodlo nasazení rozdílových hráčů Bělohlávka a Nováka.

Měli jsme lepší úvod a ve 2. minutě předvedl brankář Brambora úspěšný zákrok při střele Zednika. V 9. minutě se vydařil Z. Nápravníkovi nadýchaný centr od postranní čáry a Paluska jakoby si vzpomněl na lepší předchozí sezóny a volejem z 12 metrů překonal brankáře pod břevnem – 0:1. Z protiútoku z 22 metrů vyslal nebezpečnou střelu Himl, pod břevnem odvracel brankář Ilko. Poté si naběhl do malého vápna Paluska, ale překopl. Po chvíli jej okopíroval Landa z 3 metrů. Potvrdilo se pravidlo, nedáš, dostaneš. Ve 27. minutě dostali domácí možnost zahrávat Svobodou penaltu a přes snahu brankáře bylo 1:1. Od té doby převzalo iniciativu Hořovicko B. Ve 32. minutě tvrdou střelu Svobody z 20m odvrátil brankář Ilko na roh.

V druhém poločase jsme se snažili více držet míč. Dlouho se nám taktika dařila. Až v 73. minutě střelu Nováka tečoval Malý a škrtla o břevno. V 76. minutě se zrodila přímočará, individuální akce Nováka, který v rychlosti obešel dva protihráče a umístil přesně k tyči – 2:1. V 78. minutě byl k vidění dost nevybíravý zákrok Kuchaře na unikajícího Palusku a předčasně putoval do sprch. Následoval trestný kop z 19 metrů, který zatočil Klier a zblízka Malý vyrovnal – 2:2. V 88. minutě se dopustil hostující zadák netaktického zákroku a byl nařízen trestný kop z 20 metrů. Míč si postavil jinak trenér A týmu Petr Himl a nádherně umístil za tyč – 3:2. V prodloužení jsme se marně pokoušel o vyrovnání, a naopak inkasovali v 95. minutě, kdy vše vyřešil Novák, který z vlastní poloviny hřiště unikl jedinému zadákovi a dlouhé sólo završil na 4:2.

Sestava: Ilko – Schýbal, Malý, Beňo, Landa – Zednik, Novotný D., Nápravník L., Nápravník Z. – Uksa (64. Klier), Paluska

Rozhodčí: Špicl J. – Vlachopulos P., Vlachopulos A.

Diváků: 90

Více fotografií z utkání naleznete v galerii →

Text: IS Foto: Pavel Jonáš