Mladší žáci – 25.1. turnaj OFS Beroun – hala Králův Dvůr

20.2. 2020   Mladší žáci Mladší žáci - 25.1. turnaj OFS Beroun - hala Králův Dvůr

V sobotu 25. ledna se konal turnaj mladších žáků pro týmy na 1.-3. místě obou skupin Okresního přeboru. Ve skupině A se mimo nás představily týmy Všeradic a FK Kr. Dvůr, ve skupině B hrálo Hořovicko, Zdice a společný tým Felbabka/Rpety.

V prvním zápase skupiny jsme se utkali se Všeradicemi. Utkání mělo náboj, měli jsme soupeři co vracet. Před 14ti dny jsme se utkali na turnaji v Černošicích a prohráli až po penaltovém rozstřelu. Tentokrát jsme měli lepší mušku my a vyhráli jsme 3:1. Druhým soupeřem byl FK Králův Dvůr. I toto je náš pravidelný soupeř, se kterým se utkáváme i během přípravy. Hodně nám záleželo na výsledku. V případě bodového zisku bychom si zajistili první místo. Ale pokud bychom prohráli o 3 góly, mohli jsme obsadit místo poslední. Naštěstí na takové propočty kluci nemyslí a uhájili jsme i druhé vítězství v poměru 2:1.

V semifinále nás čelo utkání s Hořovickem. Ani slovo katastrofa nevystihuje náš vstup do utkání. Soupeř si nebral žádné servítky a po 30 vteřinách hry jsme prohrávali 0:2. Když Matěj vyrazil další nebezpečnou střelu a od vracejícího se Kudrnky se odrazil míč do brány po třetí, byli jsme zralí na ručník. Ovšem nesložili jsme zbraně a dvěma góly jsme se dostali znovu do zápasu. V tu chilli jsme měli více ze hry a chtěli vyrovnat. Naše šance jsme proměnit nedokázali a soupeř z protiútoků trestal. Odskočil až na rozdíl 3 branek, stav byl 2-5. Ani teď jsme nic nevzdali a prosadili se potřetí. Do konce utkání jsme měli možnost kopat penaltu. Chris však úspěšný nebyl a výsledek 3:5 byl konečný.

Utkání o 3. místo jsme opět začali vlažně. Pustili jsme soupeře do dvoubrankového vedení a s námi to vypadalo bledě. Do konce zápasu se nám podařilo vyrovnat a o úspěchu nebo neúspěchu rozhodoval penaltový rozstřel. Brankář soupeře byl nejistý a naši střelci proměňovali s přehledem. Zato exekutoři protivníka měli štěstí. Čekali jsme, až Matěj chytí nějakou střelu. To se povedlo v páté sérii, kdy hráčka hostí neunesla tíhu okamžiku.

Konečné 3. místo je celkem úspěchem. Kdo ví, jak by dopadlo semifinále, kdybychom proměnili penaltu. Ale to jsou jen dohady. Je k zamyšlení, proč nedokážeme hrát na 100% hned od první vteřiny a honíme výsledky až ke konci. Na druhou stranu je nutné říct, že Matěj si už během prvního zápasu zlomil prst na ruce a přes bolest odchytal celý turnaj. A ačkoli se oba zápasy ve vyřazovací části nevyvíjeli podle našich představ, kluci to nezabalili. Třešničkou na dortu bylo vyhlášení Matěje nejlepším brankářem turnaje, Filips s Chrisem neúspěšně útočili na cenu nejlepšího střelce turnaje.

Takto jsme zkompletovali kompletní sbírku pohárů z turnajů OFS. Mladší přípravka byla stříbrná, starší přípravka svůj turnaj vyhrála. Nikdo jiný z okresních klubů nemá takovou bilanci. Jen tak dál, pánové.

Sestava: Matěj Špička – Michal Benech, Jonáš Kelner, Tadeáš Kudrnka Hirsch, Chris Neuschl – Filip(s) Seidl, Jirka Jakubíček, Filip Viking Lunquist (K), Dáňa Matějka

Ve skupině: Cembrit – Všeradice 3:1, Cembrit – FK Kr. Dvůr 2:1

Semifinále: Cembrit – Hořovicko 3:5

Zápas o 3. místo: Cembrit – Felbabka / Rpety 2:2 (PK 5:4)

Konečné pořadí:
1. místo – Hořovicko, 2. místo – Všeradice, 3. místo – Cembrit, 4. místo – Felbabka / Rpety, 5. místo – Králův Dvůr, 6. místo – Zdice

Text: