Mladší žáci – Zimní liga v Unhošti

10.3. 2020   Mladší žáci Mladší žáci - Zimní liga v Unhošti

V průběhu ledna a února se náš tým mladších žáků zúčastnil Zimní ligy v Unhošti. Hráno na hřišti s UMT o rozměrech 60 x 27m s pěti hráči v poli, hrací doba 2x 30 minut. Brali jsme to jako zpestření zimní přípravy s nabíráním fyzické kondice.

Dvanáct týmů převážně z okresu Kladno a Praha Západ + Zdice a my bylo rozděleno do dvou skupin. V základní skupině jsme obsadili první příčku se ziskem 15 bodů. Postupně porazily Červený Újezd (6-1), FK Zdice (9-2), Kročehlavy (13-1), Hostivice (12-5) a Unhošť „B“ (8-6).

Do zlaté skupiny postoupily týmy umístěné na 1.-3. místě z obou skupin. Z „A“ skupiny postoupila SK Lhota, TJ Unhošť „A“, SK Doksy, z „B“ skupiny nás doprovodili FK Zdice a TJ Hostivice. Vzájemné zápasy mezi postoupivšími týmy se znovu nehrály, body a celkové skóre zůstalo ze základní skupiny. V pokračování nás tedy čekaly pouze zápasy proti nejlepším týmům ze skupiny „A“.

V této části se nám už tolik nedařilo. Sešlo se několik faktorů, které ovlivnily konečné umístění. Měli jsme problémy poskládat 10 hráčů do pole. Některé hráče skolila choroba, Michal s Vikingem odjeli se školou na týdenní lyžařský kurz a chyběli všechny tři zápasy. Od třetího utkání musel v bráně chytat Matouš, protože Matěj měl na ruce sádru. V obraně se postupně objevili Dáňa, Chris, Filips, Tonda, z přípravky přišel na výpomoc Honza Benech. Do zálohy jsme si z přípravky půjčily Martina Pateru a z útoku stáhli Chrise. I přes tyto komplikace jsme uhráli dva nerozhodné výsledky – s Doksy (4-4) a s Unhoští (5-5). V posledním utkání jsme se postavili vítězi áčkové skupiny SK Lhota, který neztratil ani bod. Bylo znát, že Lhota nastupuje v krajském přeboru. Hráči byli technicky velmi dobře vybavení, stejně tak jejich fyzický fond byl na velmi vysoké úrovni. Přesto všechno jsme byli vyrovnaným soupeřem. V utkání jsme několikrát vedli, ale z konečného výsledku 5-4 se radoval soupeř.

V konečném pořadí jsme obsadili 3. místo za vítěznou Lhotou a domácím výběrem. Celkově jsme nastříleli 61 gólů, kdy k tradičním střelcům (Filips, Jirka, Chris, Dáňa) se přidali i sváteční – Viking, Matouš, Matěj, Diana, Míra, Tonda. Tak si jen můžeme přát, aby nám střelecká potence vydržela i do mistrovských zápasů.

Díky našim divákům měly zápasy výbornou atmosféru. Rodiče (a ostatní příbuzenstvo) oslavovali každou vstřelenou branku. A když se nedařilo podle představ, vždy se našel někdo, kdo pomohl dobře míněnou radou :). Některé zápasy se hrály za umělého osvětlení. Jindy zase foukal silný ledový vítr, že nešlo rozehrát míč z klidové polohy. Prostě Zimní liga, jak má být.

Text: