Cembrit Beroun – Karlštejn 2:0 (0:0)

26.8. 2020   A tým Cembrit Beroun - Karlštejn 2:0 (0:0)

Do prvního zápasu nové sezóny jsme nastoupili i dvěma posilami Ondrou Petrášem a Michalem Novákem. Naopak chyběli stopeři Šťastný a Malý, a také dlouhodobě zraněný L. Nápravník.

První půle byla vyrovnaná a velmi bojovná s malým množstvím gólových šancí. Největší měl ve 25. minutě Paluska, který po úniku obešel hostujícího brankáře, ale bohužel jeho zakončení skončilo jen na tyči. Druhou velkou šanci měl po Nápravníkově křídelním úniku a následném centru Novák, jeho střela tentokrát skončila na druhé tyči a tak se šlo do šaten a bezbrankového stavu.

Ve druhém dějství jsme byli o něco více na míči než soupeř a nakonec dokázali utkání zvrátit na naši stranu. První branku vstřelil Novák z penalty v 53. minutě. Ta byla nařízena po faulu brankáře na Palusku, který se k míči ve vápně dostal později a našeho útočníka podrazil. Hlavnímu rozhodčí ještě nařízenou penaltu konzultoval s pomezním, ale ke změně verdiktu již nedošlo. Znovu radovat jsme se mohli v 71. minutě, kdy po Zednikově rohu vznikl závar ve vápně. Míč si nakonec našel Petráš a z úrovně penalty umístěnou střelou k tyči navýšil naše vedení na rozdíl dvou branek. Skóre se již neměnilo a to ani po krásně individuální akci Nápravníka, když nejprve technickou střelou z hranice vápna trefil břevno, následně si doběhl pro odražený míč, ale jeho další pokus zlikvidoval brankář.

Sestava: Ilko – Veselý, Helebrant, Landa, Beňo – Nápravník Z., Novotný D., Petráš, Zednik – Paluska (70. Čížek, 88. David), Novák (58. Hampl)

Branky: 53. Novák (p), 71. Petráš

Rozhodčí: Špicl – Závora, Vlachopulos A.

Diváků: 170

Text: IS/OU Foto: Pavel Jonáš