Cembrit Beroun – Nový Jáchymov 1:2 (0:1)

11.9. 2020   A tým Cembrit Beroun - Nový Jáchymov 1:2 (0:1)

Šlágr kola přinesl důrazný fotbal s možstvým faulů, dva rozdílné poločasy a o jednu branku šťastnější Čechii. Utkání si nenechalo ujít 230 diváků.

V první šanci se ocitl Novotný, když ve skluzu zakončoval Nápravníkův centr nad branku hostí. V 16. minutě první složitělší zákrok musel předvést Janda po trestném kopu Morsteina. Hosté postupně získávali převahu a do ničeho nás nepuštěli. Další šance Čechie přišla po hlavičce Patery, ale jeho pokus Janda zklividoval. Ve 29. minutě musel opět zasahovat, když vyrazil střelu Frydrycha. Ve 41. minutě už šli hosté do vedení, když z protiútoku Spurného centr zakončil přesně Morstein – 0:1. Těsně před koncem poločasu po dalším úniku hostí Morsterin naštěstí trefil jen tyč.

Po změně stran se obraz hry změnil. Dokázali jsme se dostat více do hry a vypracovat si brankové příležitosti. V 55. minutě po spolupráci Zednik, Nápravník se ke střele dostal Petráš a jeho střela trochu šťastně skončila za zády brankáře Merhauta. Vyrovnání nás nakoplo, ale bohužel příležitosti Veselého, Malého i únik Landy v síti hostů neskončily. Po té se zrodila jedna z mála příležitostí Jachymovských, když dokázali přečíslit naši obranu. První průnikovou přihrávku dokázal Janda skluzem odkopnout, ale míč se dostal k volnému Paterovi a ten již se skórovaním neměl problém. Bohužel po obdržené brance jsme již nedokázali dostat míč do soupeřovi branky a tak přišla první prohra v sezóně.

Sestava: Janda – Veselý, Helebrant, Landa, Beňo (63. Hampl) – Nápravník Z., Novotný D., Petráš, Zednik – Paluska (46. Šťastný), Malý

Branka: 55. Petráš

Rozhodčí: Červenka – Palič, Franc

Diváků: 230

Text: IS/OU Foto: Pavel Jonáš