Zaječov – Cembrit Beroun 0:4 (0:2)

11.9. 2020   A tým Zaječov - Cembrit Beroun 0:4 (0:2)

Na horké půdě soupeře se nám povedlo vybojovat zaslouženou výhru, když jsme domácí nepustili do žádné vyložené příležitosti a několik našich šancí dokázali proměnit.

Úvodní čtvrthodina utkácí se odehrávala převážně ve středu hřiště. Až v 18. minutě se dokázal Paluska svou rychlostí dostat za domácí stopery, ale v tlaku jeho střela šla do prostřed branky a domácí brankář si s ní poradil. Ve 22. minutě využil Nápravník své rychlosti a unikl obráncům po křídle. Jeho střelu tečoval domácí stoper do protipohybu brankáře a poprvé se měnilo skóre utkání v náš prospěch. V 35. minutě se Landa z pozice předstopera vydal na útočný výlet a dokázal ve vápně najít přihrávkou Malého, který podruhé napnul síť – 0:2. První šance domácích přišla až těsně před koncem prvního poločasu, kdy po rohovém kopu Ilko vyboxoval míč na kopačky Šose, který ale vysoko přestřelil branku.

Po změně stran mohlo být pro nás ještě veseleji. Beňo zakončil svůl křídelní únik přehozením brankáře, ale domácí obrana dokázala jeho pokus vykoupnout z brankové čáry. V 78. minutě opět využil Nápravník své rychlosti, když dokázal obejít několik protihráčů a pak přesným centrem našel v pokutovém území Hampla, který si se zakončením zkušeně poradil – 0:3. V 80. minutě se dostal do sólového nájezdu Janeček, ale domácí gólman jej dokázal vychytat a k dorážce se již nedostal. V 82. minutě napřáhl ke střele z úrovně velkého vápna Zednik a jeho střela k naší radosti skončila v síti – 0:4. V 89. mohli domácí zaznamenat alespoň čestný úspěch, ale Ilko si konečky prstů sáhl na dalekonostnou střelu Krále a ta skončila jen na tyči.

Sestava: Ilko – Veselý, Helebrant, Landa, Beňo (73. Uksa) – Nápravník Z., Novotný D., Petráš, Zednik – Paluska (63. David), Malý (78. Janeček)

Branky: 22. Nápravník, 35. Malý, 78. Hampl, 80. Zednik

Rozhodčí: Kareš – Vodička, Modr

Diváků: 60

Text: IS/OU Foto: Pavel Jonáš