Cembrit Beroun – Chyňava 1:1 (0:1)

23.9. 2020   A tým Cembrit Beroun - Chyňava 1:1 (0:1)

Kvalitní duel, po němž bylo nakonec všech 250 diváků spokojeno. Přestože jsme hráli v nejsilnější sestavě, byl to trochu „zápas blbec“. Chyňava byla celý první poločas fotbalovější a důraznější v soubojích. My jsme zabrali až v poslední půlhodině a dokonce sahali i po výhře.

V úvodu byly k vidění pouze dlouhé nákopy. První naše střela přišla po akci Nápravníka, kdy pálil Petráš nad břevno. Pak se nám zatajil dech, když brankář Ilko vyběhl mimo šestnáctku, aby odehrál soupeřův dlouhý nákop, ale minul míč. Ten nakonec skončil nepatrně mimo tyč. Ve 27. minutě napálil Michal Novák přímý kop do zdi, následoval rychlý protiútok hostů, který zatáhl Hebeda, přiťukl pro Daniela Steinera, jenž technickou střelu zatočil přesně k tyči – 0:1. Ve 32. minutě byla za podražení Nováka v šestnátce nařízena penalta, ale sám postižený ji poslal vedle branky. Po chvíli dobře zahrál přímý kop Petráš, z osmi metrů hlavičkoval Daniel Novotný jen do břevna. Ještě před přestávkou zabránil brankář Grygar vyrovnání pádem pod nohy Sládka.

Druhé dějství začali hosté hrát více na údržbu. Po rohu Helebrant překopl z malého vápna vysoko branku. V následná akci hostí se uvolnil Hebeda, ale brankář Ilko se vyznamenal robinsonádou. V 84. minutě Michal Novák vyslal z dvaatřiceti metrů střelu z přímého kopu, ale Grygar vytáhl míč z pod břevna na roh. Ten se Petrášovi povedl poslat nebezpežně do vápna soupeře a neobsazený Helebrant v malém vápně propálil vše, co mu stálo v cestě – 1:1. Poslední šanci na skoróvání měl Novák, ale po centru Šťastného ze tří metrů hlavičkoval mimo branku.

Sestava: Ilko – Veselý (61. Beňo), Helebrant, Landa, Šťastný (87. Novotný M.) – Nápravník Z., Petráš, Novotný D. (61. Hampl), Malý – Novák, Sládek

Branka: 85. Helebrant

Rozhodčí: Špicl – Závora, Beránek

Diváků: 250

Text: IS/OU Foto: Pavel Jonáš