ČLU Beroun B – Cembrit Beroun 4:4 (1:1)

6.10. 2020   A tým ČLU Beroun B - Cembrit Beroun 4:4 (1:1)

Derby mělo dobrou atmosféru, rezerva ČLU poskládala kvalitní sestavu a opět se prokázalo, že na umělce nejsme ve své kůži. Navíc po ztrátách míče při rozehrávce jsme doslova darovali soupeři tři branky. Z dosavadních šesti kol jsme obdrželi čtyři branky, tak tentokrát jsme v obrané fázi zcela propadli.

Ve 4. min. aktivní Paluska orazítkoval z 14m horní hranu břevna. V 16. min. se po chybě v obraně dostal do 100% šance Bednárik, ale zakončil nepatrně mimo. Ve 22. min. vyslal Malý dlouhý pas pro Nápravníka, ten našel Palusku a z jeho přesné přihrávky z 5m M. Novák poprvé skóroval – 0:1. Po chvíli se vyznamenal brankář Ježdík, neboť pefektním zákrokem vytáhl trestný kop Nováka z horního růžku. Ve 42. min. nechala obrana v poklidu zpracovat a vystřelit Bednárika a jeho parádní střela z 21m zapadla pod břevno – 1:1.

Po poločase jsme museli nuceně střídat brankáře Ilka a záložníka Z. Nápravníka. V 50. min. vymyslel Petráš přesný pas, M. Novák se zbavil obránce a míš poslal do branky podél brankáře – 1:2. V 55. min. převzal Paluska na polovině míč, narazil M. Novákovi jehož přízemní střelu brankář pouze vyrazil a dobíhající Paluska s přehledem hlavou navýšil naše vedení na 1:3. Hned v 57. min. zatáhl křídelní akci Hrdlička, následoval prohraný obraný souboj a Poslední snadno zblízka dorazil a snížil na 2:3. Po chvíli zabránil brankář Červený pádem pod nohy Hrdličkovi jasné brance. V 62. min. využil Bednárik školáckou ztrátu míče a z boku malého vápna srovnal na 3:3. Rázem ČLU převzalo iniciativu, přesto jsme dokazali zahrozit rychlým brejkem, ale Paluska těsně minul branku. V 75. min. obehrál Poslední obránce, udělal kličku i brankáři a rázem jsme prohrávali – 4:3. Snažili jsme se o zvrat a v 85. min. nedovolený zákrok na Palusku v pokutovém území přinesl pokutový kop, ten proměnil zkušeně M. Novák. Ještě v poslední minutě dostali domácí možnost z ideální pozice zahrávat trestný kop. Zahrával jej Bednárik a výtečným zákrokem brankář Červený zachránil bod.

Sestava: Ilko (46. Červený) – Veselý, Malý, Helebrant, Beňo (70. Novotný M.) – Nápravník Z. (46. Sládek), Petráš (85. Čížek), Novotný D., Zednik – Paluska (88. David), M.Novák

Branky: 22. Novák, 50. Novák, 55. Paluska, 85. Novák

Rozhodčí: Divilek – Vodička, Závora

Diváků: 45

Text: IS/OU