Starší žáci – Cembrit Beroun – Hořovice B 3:4 (1:2)

6.10. 2020   Starší žáci Starší žáci - Cembrit Beroun – Hořovice B 3:4 (1:2)

V neděli 20.9.2020 jsme pokořili další historický milník. V tento den mužstvo starších žáků Cembritu sehrálo první zápas v tomto století a možná je to 25 let.

Po počáteční nejistotě se podařilo OFS sestavit celkem silnou soutěž. Ve hře je 9 týmů, tak že jeden má vždy volno. První hrací termín jsme měli volno my, druhý zápas z důvodu vysoké absence nemocných hráčů Roztok je přeložený na 7. Listopadu. Tak že jsme do soutěže vstupovali až třetí víkend.

Na první měření sil nám přihrál los silný celek Hořovice „B“. Hráči hostí jsou velmi dobře technicky vybavení a tím kompenzují menší postavy. Při doplnění o několik zkušenějších borců ročníku 2006 se budou pohybovat v horní polovině tabulky.

Pro naše hráče se jednalo o premiéru při hře na velké hřiště. Sehráli jsme několik přátelských utkání, to se ale nedá srovnávat. Zkušenosti s hrou na celé hřiště má pouze Matěj M., který minulou sezónu hostoval v Nižboře. Do týmu nám přišli Michael Stehlík (ČLU Beroun) a Míra Cipro ze Svaté. Všichni jsou hráči ročníku 2006, tak že by měli patřit k tahounům mužstva. Na druhou stranu tým opustil Filip Seidl, který se rozhodl dál věnovat letnímu biatlonu. Tak ať se ti Filipsi daří.

Na utkání zůstali jako diváci členové našeho „A“ týmu dospělých, kteří vytvořili bouřlivou kulisu. Možná i proto byli naši borci nervózní. Zdaleka se svými výkony nepřiblížili k hranici, kam sahá úroveň jejich fotbalového umění. A protože ani nasazení nebylo ukázkové, tahali jsme celý zápas za kratší konec.

Od začátku byl soupeř hladovější a podle toho se vyvíjel stav utkání. První branku jsme obdrželi v 6. minutě, kdy Matěj s námahou vyrazil míč mimo bránu a dobíhající útočník neměl problém zavěsit. Naši hráči hrozili s rychlých protiútoků a ve 24. minutě se po přihrávce Jirky prosadil Chris. O dvě minuty později šel soupeř znovu do vedení a za stavu 1:2 skončil první poločas.

O přestávce trenéři hráčům promluvili do duše a zvýšili jsme aktivitu. Ve 40. minutě Jirka získal míč, uvolnil Míru Cipra a ten nedal brankáři soupeře šanci. Vyrovnaný stav vydržel do 55. Minuty, kdy Matěj nedosáhl na centr z rohu velkého vápna a míč zapadl za levou tyč naší svatyně. I na tuto trefu jsme dokázali odpovědět. Michal Stehlík svou dalekonosnou střelou (nebo nákopem) překvapil všechny přítomné a záhodně se míč odrazil od tyče do sítě. Takových gólů se dočkáme více. Brankáři jsou většinou menšího vzrůstu a brána je opravdu velká. V 64. minutě bylo spravedlnosti učiněno za dost a hosté se dočkali penalty. Tu se štěstím proměnili a uzavřeli tím gólový účet dnešního klání.

Výsledek 3:4 je příznivější než předvedená hra. Nutno přiznat, že rozhodčí byl velmi shovívavý k zákrokům za hranicí pravidel uvnitř našeho pokutového území. Soupeř měl zahrávat více než jednu penaltu a rozdíl by byl vyšší. Bez odvahy a bojovnosti to prostě nepůjde. Ach jo, tady bude ještě práce…

Sestava: Matěj Špička – Míra Vojč, Michal Benech, Michael Stehno Stehlík, Jonáš Kelner, Adam Suchitra – Matěj Mareš (K), Dáňa Matějka, Filip Viking Lundquist, Matouš Winkler – Jirka Jakubíček, Míra Spajk Cipro, Chris Neuschl, Diana Havlová

Branky: Chris, Spajk, Stehno

Text: Foto: Pavel Jonáš