Starší žáci – Cembrit Beroun – Nižbor 2:1 (1:0)

6.10. 2020   Starší žáci Starší žáci - Cembrit Beroun – Nižbor 2:1 (1:0)

Šanci na reparát jsme dostali hned další víkend. K dalšímu klání přijel omlazený tým Nižbora. Vloni vládli celé soutěži starších žáků i za pomoci našeho Matěje Mareše. Leč plejeři 2005 už skončili a teď patrně čekají nižborské hubenější léta. Sestavu musí hodně doplňovat hráči, kteří patří o úroveň níž – tedy do žáků mladších.

Opět za vydatné podpory hlasivek hráčů „A“ jsme se do soupeře pustili. Nebyl to žádný uragán, nic méně v 9. minutě úspěšně zakončil Chris – 1:0. Namísto dalších vstřelených branek se soupeř rozkoukal a začal zlobit. Z obou stran to byly jen náznaky šancí, ale i z těchto situací padají branky. Nicméně žádný další střelec nebyl úspěšný. Poločasový stav byl 1:0.

O přestávce jsme naše svěřence nabádali k větší aktivitě a hlavně častější střelbě na bránu. Neustále připomínáme, že nějaké góly patrně dostaneme vždy. Jen jich pro vítězství musíme dát víc než soupeř – pak můžeme vyhrát.

Druhá půle se nesla v podobném duchu. Mírné zlepšení naší hry vyústilo v druhou branku. V 50. minutě Pepa dostal přihrávku do nohy, obránci udělal kličku a z prvního dotyku vystřelil nechytatelně k tyči. Jinak výtečný brankář neměl žádnou šanci. Vedeme 2:0 a utkání bychom neměli pustit.

Dvougólový rozdíl trval jen 5 minut. V 55. minutě překonali hráči Nižbora Matěje a naše hra se totálně rozložila. Obavy o výsledek silně ovlivnil naší hru. Místo abychom se snažili vstřelit další branku, jsme pouze bránili náš hubený náskok. Dopouštěli jsme se nedovolených zákroků kolem pokutového území, tak že protivník zahrával množství přímých kopů. Do konce zápasu se nikdo neprosadil, tak že jsme si do neúplné tabulky připsali první body. Snad jim brzy přibydou nějací bratříčci. Byla to větší dřina, než jsme doufali. Nižbor rozhodně nepatří mezi nejsilnější soupeře, tento rok bude sbírat zkušenosti pro léta budoucí.

Sestava: Matěj Špička – Míra Vojč, Michal Benech, Michael Stehno Stehlík, Jonáš Kelner – Matěj Mareš (K), Dáňa Matějka, Honza Benech, Matouš Winkler – Jirka Jakubíček, Míra Spajk Cipro, Chris Neuschl, Diana Havlová, Pepa Patera

Branky: Chris, Pepa

Text: