Drozdov – Cembrit Beroun 0:3 (0:1)

24.8. 2021   A tým Drozdov - Cembrit Beroun 0:3 (0:1)

Po 314 dnech Covidové pauzy jsme se konečně opět postavili na hřiště k soutěžnímu utkání, a to na hřišti Drozdova. Nebylo to sice první letošní utkání na velkém hřišti, jelikož jsme před týdnem sehráli turnaj v Nižboru, na kterém jsme obsadili po jedné prohře a jednom vítězství třetí místo, ale přesto bylo z počátku na hráčích znát mírné nerozehrání.

První čtvrt hodinu jsme měli míč více pod kontrolou a vytvořili si několik slibných šancí po přihrávkách za obranu, ale většinu z nich nám zastavil praporek pomezního rozhodčího. Jeden nám vyšel, a to, když unikající Nápravník předložil míč před branku osamocenému Novákovi, ale jeho zakončení skvělým přemístěním zneškodnil domácí gólman. Naštěstí pro nás míč vyrazil před dobíhajícího Nápravníka a ten už si se zakončením poradil – 0:1. Hra se vyrovnala a zbytek poločasu již nic zajímavého nepřinesl.

Do druhé půle nastoupil Robert Szalai, letní posila ze Slovenska, jenž prošel mládežnickými týmy dříve slavného Interu Bratislava. Obraz hry se z počátku druhé půle moc nezměnil, soupeř hrozil hlavně střelami ze střední vzdálenosti, naše záloha zase vysílala útočníky do samostatných úniků. Po jednom z nich Palusku ve vápně stáhl domácí obránce a rozhodčí nařídil penaltu. Tu bohužel skvěle chytající domácí gólman Novákovi chytil. Další z úniků již dokázal Novák proměnit a poslal nás do dvougólového vedení. V předposlední minutě utkání ukázal Szalai skvělý přehled, když proti němu vybíhajícího brankáře přehodil a Novák již měl úlohu snadnou – 0:3. Na závěr chceme poděkovat hrstce věrných fanoušků za podporu během utkání.

Sestava: Ilko – Veselý, Malý, Helebrant, Šťastný (80. Uksa) – Zednik, Nápravník Z., Petráš (81. Halaburda), Paluska (70. David) – Čížek (46. Szalai), Novák

Branky: 11. Nápravník, 69. a 89. Novák

Rozhodčí: Špicl – Plecitý, Závora

Diváků: 20

Text: OU | Foto: JK