Nižbor – Cembrit Beroun 2:1 (1:1)

4.9. 2017   A tým Nižbor - Cembrit Beroun 2:1 (1:1)

V sobotním sychravém odpoledni jsme utržili na hřišti Nižbora tvrdou lekci z produktivity. Po většinu utkání jsme drželi míč, ale proti bojovnému soupeři jsme nedokázali proměnit několik šancí, a tak první bodová ztráta přišla už ve druhém soutěžním utkání.

V prvních minutách zápasu jsme se usídlili na soupeřově polovině. Avšak byli to domácí, kdo už v 8. minutě otevřel skóre utkání. Po zaváhání pravé strany se do otevřené obrany vřítil Chovančík a míč poslal do branky podél vyběhnuvšího brankáře – 1:0. Chvíli poté vybídl Nápravník do sóla Palusku, který však svou střelu namířil jen do brankáře, jenž se ocitl až v rohu šestnáctky. V 18. min. přímý kop ze strany Novotného líznul hlavou Malý a míč tak zapadl do branky domácích – 1:1. O pár minut později vyslal Hampl z 22m na branku táhlou střelu, kterou obránci srazili na roh. Náš stálý tlak přitlačil soupeře k pokutovému území. Šanci domácích ve 23. min. zachránil náš brankář Červený.

Po obrátce vyslal Nápravník tvrdou střelu na domácího gólmana, ten ji však zneškodnil. Po centru Palusky se natahoval v malém vápně Novotný i Sládek, bohužel ani jeden nedokázali míč zasáhnout. V 67. min. se opět připomenuli domácí, ale Červený se neohroženě vrhnul pod nohy Šimáčka a šanci zneškodnil. V 67. min. zahrával Chovančík přímý kop z 40m a krásně jej posadil na hlavu Janovského, který se v zakončení nemýlil – 2:1. V 70. min. napálil Malý z 19m míč na branku, ale ten putoval jen od břevna k brankové čáře a pryč. V dalším závaru před domácí brankou Janovský dvakrát obětavě zachraňoval domácí. V 75. min. se vyznamenal brankář Kubík, když zneškodnil pokutový kop Malého. V hektickém závěru po pravé straně unikl Nápravník, Malý se vrhl po jeho centru rybičkou, ale do úspěšného zakončení chyběly decimetry. V nastavení měl ještě domácí Nejedlý šanci pojistit výsledek, když postupoval z poloviny sám na brankáře, ale jasnou šanci neproměnil.

Sestava: Červený – Landa, Malý, Klier (55. Čížek), Veselý – Sládek, Beňo (87. Uksa), Hampl, Nápravník – Novotný, Paluska

Branky: 18. Malý

Rozhodčí: Pánek M.

Diváků: 70

Více fotografií z utkání naleznete ve fotogalerii ->

Text: IS/OU | Foto: Pavel Jonáš