Turnaj starší přípravky B – 9.9. 2017

11.9. 2017   Starší přípravka Turnaj starší přípravky B - 9.9. 2017

Letní přestávka i v naší kabině udělala pořádný průvan. Milan přestoupil do Livavanu Králův Dvůr, Julian do Deutscher Fussball-Club Prag, Adam Eliáš se odstěhoval z Berouna. Navíc nemůžeme do turnajů počítat s Matějem M. a Karlem, kteří byli oporami, ale nyní už věkově nepatří do starší přípravky.

Naopak nás doplnila skupina šesti hráčů z ročníku 2008. Pro 16 dětí bychom neměli odpovídající vytížení, takže jsme se rozhodli vytvořit týmy A a B. Obvykle probíhá rozdělení podle výkonnosti, ale u nás tomu tak není. Rozhodli jsme se, že vytvoříme dvě rovnocenná mužstva, která budou konkurenceschopná ostatním oddílům. Věřím, že budoucnost potvrdí naše správné rozhodnutí.

Náš tým „B“ měl pro podzimní část vylosované tyto soupeře – Hýskov, Králův Dvůr „B“, Zdice „B“ a nový oddíl Sokol Králův Dvůr „A“.

První měření sil bylo 9. září na stadionu Lokomotivy Beroun. Úvodní zápas proti hráčům Zdice „B“ jsme zvládli na jedničku. Výsledek 5:1 v náš prospěch hovořil zcela jasně a až později jsme více docenili našeho úspěchu. O naše branky se postarali Filip Seidl (3x) a Jirka Jakubíček (2x). Filip oplývá rychlostí a má výborné řešení brejkových situací, klidné zakončení je výsadou Jirky. Jen tak dál chlapci.

Druhý zápas byl proti rezervě Králového Dvora. Hra byla celkem vyrovnaná, tak že bylo jasné, že mnoho branek padat nebude. V druhém poločase si soupeř vypracoval několik šancí, ze kterých jednu proměnil. Nepříznivý výsledek nás nezlomil a hráči bojovali do poslední minuty. V té se Filip Lunquist postavil k rozehrávce rohového kopu a míč k naší radosti (a překvapení soupeře) skončil rovnou v síti. Výsledek 1:1 jsme zachránili opravdu na poslední chvíli.

Ve třetím zápase nás čekal Hýskov. Naše první tři střeli na soupeřovu branku skončili za zády hostujícího brankáře a o výsledku bylo hned jasno. Do druhého poločasu vystřídal v bráně Adam Matěje, tak že i on se mohl zapojit do útoku. Celkové skóre 10:1 odpovídalo obrazu hry, po jedné brance vstřelili Tadeáš, Tonda a Jonáš, o zbytek se podělili oba Filipové. V duchu jsem vzpomínal na naše trpké začátky v kategorii starších přípravek, když jsme se před dvěma lety prvně přihlásili do soutěže.

V posledním zápase se Sokolem Kr. Dv. jsme hráli o první místo. Bylo znát, že se jednalo o poslední zápas, protože síly značně ubývaly. Utekl nám začátek utkání a to nás asi stálo lepší výsledek. Prakticky po rozehrání jsme obdrželi první branku a celou dobu jsme jen doháněli skóre. Filip L. sice ještě dokázal srovnat na 1:1, další branky však dával soupeř. V druhém poločase ještě Filip S. snížil na 2:4, ale to bylo z naší strany vše. Konečný výsledek 2:6 vyznívá zcela jasně ve prospěch soupeře. Našemu týmu se nedala upřít snaha, ale na soupeře jsme ten den prostě neměli.

Tento turnaj nám ukázal spoustu věcí. Dokázali jsme se obejít bez Milana Studničky, který nás minulou sezónu střelecky táhl. Ani zahrávání rohového kopu dosud pro nás nebylo výhodou a teď jsme z nich dali dva góly. Dalším pozitivem byli kombinační akce, které výrazně oživili naší hru. Některé nemuseli ani skončit gólem, přesto je diváci odměnili potleskem. Co mně potěšilo ale nejvíc, bylo nasazení hráčů. Nikomu nelze nic vytknout, každý se snažil. Neznamená to, že náš výkon byl bezchybný. Ale výkon byl na hranici našich možností. Celkově druhé místo je povzbuzením do dalších bojů.

Sestava:
Matěj Špička (B) – Adam Suchitra, Míra Vojč, Jonáš Kelner – Filip Lundquist (K), Filip Seidl, Jirka Jakubíček, Tadeáš Hirsch, Tonda Vevera, Marek Rýdl

Výsledky:
Cembrit – Zdice B 5:1 (3x Filip S., 2x Jirka J.)
Cembrit – Králův Dvůr B 1:1 (Filip L.)
Cembrit – Hýskov 10:1
Cembrit – Sokol Králův Dvůr A 2:6 (Filip L., Filip J.)

Konečná tabulka turnaje a průběžná podzimní tabulka ->

Text: Roman Špička