Turnaj starší přípravky A – 9.9. 2017

12.9. 2017   Starší přípravka Turnaj starší přípravky A - 9.9. 2017

Shodou několika okolností se stalo, že pod názvem „A“ tým starší přípravky bude tuto sezónu nastupovat tým, jehož věkový průměr vychází do kategorie přípravky mladší. Je to z důvodu odchodu několika hráčů během letní přestávky a taky stejných termínů turnajů mladší přípravky a „B“ týmu starší přípravky. Byli jsme vylosováni do skupiny „D“ spolu s týmy Sokola Králův Dvůr „B“, Litně a Nižboru. První turnaj hostil na stadionu Lokomotivy Beroun tým Sokola Králův Dvůr. Na pípě v místní restauraci měl hospodský naražena piva Démon a Matouš. Něco mi říkalo, že by to mohlo mít souvislost s výkony naší brankářské jedničky a že by to tedy dnes nemuselo špatně dopadnout… 🙂

V prvním zápase nás čekal domácí tým Sokola Králův Dvůr. Před rokem jsme proti stejnému soupeři, když ještě nastupoval pod hlavičkou ČL-U Beroun, hráli na podzim v mladší přípravce vyrovnané zápasy. Že tomu po roce nebude jinak, bylo vidět během celého zápasu. Šance se střídaly na obou stranách jak na běžícím pásu a skóre se přelévalo stejně tak. V první půli jsme se ujali vedení po samostatné akci Honzy. Dlouho jsme se ale neradovali a soupeř dvěma rychlými góly skóre otočil. O poločasovou remízu 2:2 se zasloužil svým důrazem Dominik, kdy ustál souboj se soupeřem vyšší váhové kategorie a pelášil ze strany sám na bránu soupeře a své sólo i úspěšně proměnil. Do druhého poločasu jsme vstoupili lépe my. Třetí gól v síti soupeře zaznamenal z blízkosti rohového praporku kapitán Michal, kdy se vymanil z obléhání 4 soupeřů a téměř z nemožného úhlu skóroval. Pak se mu snažte vysvětlit, že nahrávka na dva volné spoluhráče před brankou soupeře je lepší řešení… 🙂 Honza vzápětí přidal čtvrtou branku, kdy se opět dokázal svým důrazem prosadit. Zdálo se, že budeme na koni. Opak byl pravdou. Soupeři se podařilo dvakrát skórovat a byla to opět remíza. Přes několik šancí na obou stranách zůstalo skóre již beze změny 4:4.

Druhý zápas nám za soupeře určil tým Litně. Výšková převaha soupeřů nás naštěstí nevylekala a bez bázně a hany jsme se od první minuty pustili do dobývání jejich branky. Za chvilku jsme byli odměněni vedením, kdy se prosadil Honza. Soupeř mohl záhy vyrovnat, když postupoval ve třech sám na Matouše v brance. Zafungovalo však jeho kouzlo a gól za svá záda nepustil. Z následné akce se po Oldově přesné nahrávce prosadil Jirka a začaly se dít věci. Za pár okamžiků přidal Honza další 2 kusy. Často vybíhajícího brankáře potrestal gólem z půlky do prázdné brány Martin P. a na poločasových 6:0 zvýšil Dominik. O přestávce jsme vystřídali. Do branky šel místo Matouše Jirka. Matouš pak hned v první vážnější šanci druhé půle po Michalově rohu rozvlnil síť soupeřovi branky po sedmé. Jen on ví, kterou části těla v oblasti podbřišku to bylo… 🙂 Další zásahy na sebe nedaly dlouho čekat. Postupně se ještě trefili po kombinacích „já na bráchu, brácha na mě“ Honza a Michal. Na konečných 10:0 uzavřel náš nejmenší benjamínek, který má ještě 3 roky v mladší přípravce před sebou, Vašík po nahrávce od Martina D.

Sled branek v posledním zápase si bohužel nepamatuji. Jisté je, že do sítě Nižboru se jako první po nahrávce Honzy trefil Jirka a druhý gól přidal Martin P. Myslím, že soupeř následně snížil, ale na 3:1 upravil Vašík. Na konci zápasu jsme pak ještě jednou zbytečně inkasovali, ale to nic neměnilo na naší radosti z vítězství. To že budeme první i celkově rozhodlo při rovnosti bodů na prvních dvou místech celkové skóre.
Celkově jsme tedy na tomto turnaji obsadili 1. místo. Mladé pušky pod krycím názvem Benjamínci opět nezklamali. Pochvalu si zaslouží všichni ti, kteří se zúčastnili a nechali na hřišti vše, co jim síly a schopnosti dovolily. Velikostí svých postav v této skupině respekt budit určitě nebudeme. Řekli jsme si o něj ale svými výkony. Nezbývá než vytrvat v úsilí a odměny v podobě krásné hry a mnoha gólů se jistě dočkáme.

Sestava:
Matouš Winkler – Michal Benech (K), Olda Stejskal, Maty Seidl – Honza Benech, Martin Patera – Jirka Schneider, Martin Dřevěný, Dominik Rampas, Vašík Rolek

Výsledky:
Cembrit – Sokol Králův Dvůr B 4:4 (2x Honza, Dominik, Michal)
Cembrit – Liteň 10:0 (4x Honza, Jirka, Martin P., Dominik, Matouš, Michal, Vašík)
Cembrit – Nižbor 3:2 (Jirka, Martin P., Vašík)

Konečná tabulka turnaje a průběžná podzimní tabulka ->

Text: Jirka Patera