Turnaj mladší přípravky – 10.9. 2017

14.9. 2017   Mladší přípravka Turnaj mladší přípravky - 10.9. 2017

První turnaj této sezóny jsme odehráli na domácím hřišti. Přepisovat soupisku na nedělní turnaj mladší přípravky z té sobotní přípravky starší nebylo nic složitého. Stačilo místo Michala, Oldy a Matouše napsat Šimona a bylo.

V prvním utkání jsme se střetli s týmem vytvořeným z hráčů Lochovic a Hostomic. Zápas to byl celkem vyrovnaný. Jediný rozdíl byl v počtu proměněných šancí. Několikrát jsme si pěkně koledovali o obdržení branky, kdy jsme jakoby zapomněli, že je třeba nenechat soupeře hrát. Už se nám příště, doufám, nestane, že bychom doběhli soupeře s míčem a pak zůstali vedle něj stát a koukali, jak se mu povede v útoku dva na brankáře. Jenom shodou náhod jsme tak po prvních deseti minutách vedli 1:0 brankou Martina D. Druhá půle již byla lepší a díky gólům Martina P. a Honzy jsme vedli již 3:0. Soupeři se podařilo zápas ještě trochu zdramatizovat, ale víc než snížení na 1:3 se mu již nepodařilo.

V druhém zápasu nás čekal tým Českého Lva – Unionu Beroun. Kdo je na domácím hřišti ukazoval od začátku svým důrazem a střeleckým apetitem Honza, který měl ostrých nábojů pro tento víkend opravdu hodně. První tři góly v síti soupeře byly v jeho režii. I ostatní se dostávali do šancí, ale vždy tam něco málo chybělo. Střeleckou smůlu se podařilo protrhnout Matymu. Po několika velkých šancích, které mohly skončit gólem, se ujala ta nejmenší, kdy mu ke gólu stačila dobře mířená střela levačkou k tyči. Na 5:0 zvýšil do poločasu znovu Honza. Druhou půli si zkoušku kouzelných rukavic vyprosil Martin P., který vystřídal v brance Jirku. Nevím, zda to bylo tím, že jsou kouzelné. Jisté je, že žádná střela ani druhý poločas v naší síti neskončila. Buď se soupeř trefil přímo doprostřed branky a nebo pomohla dobře postavená konstrukce brány. Na 6:0 zvýšil po perfektní nahrávce od Honzy Dominik a konečný účet 7:0 stanovil svým důrazem před brankou Martin D.

Namlsaní dvěma výhrami jsme si mysleli, že vše půjde snadno i do třetice. Soupeř z Králova Dvora nám ale rozhodně nemínil dát nic zadarmo. Na naší vedoucí branku Honzy odpověděl povedenou ranou a srovnal na 1:1. Ještě do poločasu jsme byli ve vedení opět my a to díky chytrému lobu Martina P., který téměř z půlky přehodil vyběhnutého brankáře hostí. V poločase opět došlo ke střídání Jirky v brance a tentokrát se do naší svatyně postavil Maty. První šance na změnu skóre přišla po soupeřovým úderu obouruč vrchem do balónu v pokutovém území. Jelikož se nejednalo o zákrok brankáře, následoval pokutový kop. K němu se postavil Jirka a s přehledem uklidil míč k pravé tyči. Soupeř sice ještě jednou utkání zdramatizoval snížením na 2:3. Všechny další jeho pokusy ale skončily díky Matyho zákrokům neúspěšně. Poslední slovo měl střelec víkendu Honza, který svou další brankou, uzavřel skóre na konečných 4:2 pro nás.

Tím jsme uzavřeli prozatím historicky nejúspěšnější týden v krátké novodobé historii mládežnického fotbalu SK Cembrit Beroun. Dvě první a jedno druhé místo nás ale nesmí nechat spát na vavřínech… Musíme makat dál! On totiž bobkový list velice dobře hoří a mohli bychom se rychle spálit, kdybychom si mysleli, že už všechno umíme… 🙂 Za 14 dní pokračujeme s mladší přípravkou dalším turnajem na Máchovně na umělce, tak snad se nám podaří navázat na výkony z domácího prostředí. Berounským kabrňákům zdar!

Sestava:
Jirka Schneider – Honza Benech, Martin Patera, Maty Seidl – Martin Dřevěný, Dominik Rampas, Vašík Rolek (K), Šimon Kelner

Výsledky:
Cembrit – Hostimice / Lochovice 3:1 (Martin D., Martin P., Honza)
Cembrit – ČL-U Beroun 7:0 (4x Honza, Maty, Dominik, Martin D.)
Cembrit – Králův Dvůr B 4:2 (2x Honza, Martin P., Jirka z PK)

Konečná tabulka turnaje a průběžná jarní tabulka ->

Více fotografií z turnaje naleznete ve fotogalerii ->

Text: Jirka Patera | Foto: OU