Turnaj mladší přípravky – 23.9. 2017

27.9. 2017   Mladší přípravka Turnaj mladší přípravky - 23.9. 2017

„Je na západ cesta dlouhá…“ se zpívá v jedné písni a i takto by se dalo popsat tažení mladší přípravky za podzimními vavříny. Před zimou budeme končit v Lochovicích, předtím si zahrajeme turnaj v Králově Dvoře a o tomto víkendu jsme hráli v Berouně na Máchovně – hřišti Českého Lva Unionu Beroun. Kam povede naše cesta na jaře, se teprve ukáže… Sestava se nám z minulého turnaje změnila hned na třech místech. Chyběl Dominik, pro kterého jsme nedokázali narychlo zajistit leteckou dopravu od moře, Jirka a Vašek. Nahradil je Maty F. a naše nová letní zahraniční posila Lukáš. Jelikož je 7 dětí minimum a Alex byl nemocný, tak byla povolána i Linda, kapitánka v záloze, která v létě přesedlala na atletiku.

V prvním zápase nás opět čekal tým vytvořený z hráčů Lochovic a Hostomic. Soupeř byl kvalitní a řádně nažhavený, aby odčinil svou porážku z minulého utkání. U každého balónu byl dřív a nenechal nás vydechnout. Chybami se člověk učí. Tentokrát jsme se učili, jak nerozehrávat od branky. Brankář se naučil, že musí hledat nejenom volného hráče, ale hlavně toho, který ho sleduje. Obránci se naučili, kde mají čekat na brankářovu rozehrávku a že mají být s brankářem pohledem v kontaktu a ne mu ukazovat číslo na dresu. A útočníci zase už vědí, že je potřeba si o míč říkat svým pohybem a nestát, nekoukat a běhat… 🙂 Tentokrát nás tato výuka stála tři body za tři góly.

To nebyla, za kvalitní lekci, špatná cena. Důležité bylo, abychom neplatili příští zápas znovu někomu dalšímu. Horší je, že se nám v oddíle rozmohl takový nešvar… Snad díky Petru Čechovi chce na tréninku být téměř každý v brance. Přijde ale turnaj a najednou není téměř nikdo… Pak jednou prohrajeme a jsme bez brankáře. Není důvod z toho dělat vědu, naopak je důležité, jít to zkusit znovu a poučit se z předchozích chyb. Jediný ochotný jít do brány zůstal Martin P., a tak jsme na druhý zápas proti Královu Dvoru nastoupili s Maty S. v útoku. I tentokrát bylo utkání vyrovnané. Rozdíl byl v tom, že tentokrát se dařilo dávat góly nám. Soupeř po našem faulu v obrané třetině, která se nazývá „pokutovým územím“, měl spíše kopat penaltu než odpískaný trestný kop. Ten ovšem neproměnil a po dalším faulu tentokrát na druhé straně se k exekuci přímého kopu postavil Honza. Ten nezaváhal a střelou pod břevno rozjásal ochozy v sektoru fanoušků Cembritu. Jeho další povedená samostatná akce znamenala dvougólové vedení. Přes mnoha dalších šancí na obou stranách zůstal výsledek, díky dobrým zákrokům brankářů či horším zakončením střelců, nezměněný a my slavili vítězství 2:0.

V posledním zápase jsme nastoupili proti domácímu týmu Českého Lva – Unionu Beroun. Ze začátku jsme soupeře zatlačili a odměnou nám byla vedoucí branka našeho kanonýra Honzy. Ten se z pozice obránce častokrát vytahoval hodně do útočení a pak se již nestíhal vracet. Z jednoho takto ztraceného míče nás soupeř z protiútoku potrestal a ukončil tak Martinovu neprůstřelnost trvající v součtu víc jak 30 minut. Naštěstí jsme dokázali brzy odpovědět a po Honzově rychle rozehraném autu dostal míč do soupeřovi branky Martin D. Tímto výsledkem skončil první poločas a na druhý jsme zkusili dát do branky i Matyho F. Po dalším autu Honzy dával na 3:1 Maty S. a odstartoval tak na tribuně mexickou vlnu v počtu 3 vlnek. 🙂 Vzápětí soupeř odpověděl nenápadnou střelou z dálky a snížil na rozdíl jediného gólu. Další góly naštěstí už padaly pouze do opačné brány. Nejdříve se trefil Martin P. po nahrávce Lindy. Že ani Linda nezapomněla dávat góly, jsme viděli následně, když dvěma svými zásahy stanovila konečný stav na 6:2.

Tentokrát jsme tedy skončili celkově na druhém místě a nezbývá než makat dál a těšit se na další turnaj. Důležité je, že chuť a zápal do hry bylo vidět na všech hráčích týmu. Kdyby se některému z rodičů podařilo příště udělat i nějakou fotku, byl by ten zápal vidět i později na webu klubu… 🙂 Za 14 dní pokračujeme v sobotu s mladší přípravkou dalším turnajem v Králově Dvoře. Berounským kabrňákům zdar!

Sestava:
Maty Seidl – Honza Benech (K), Maty Fára, Lukas Staedtler – Martin Patera, Martin Dřevěný, Šimon Kelner, Linda Rojíková

Výsledky:
Cembrit – Hostomice / Lochovice 0:3
Cembrit – Králův Dvůr B 2:0 (2x Honza)
Cembrit – ČL-U Beroun 6:2 (Honza, Martin D., Maty S., Martin P., 2x Linda)

Konečná tabulka turnaje a průběžná jarní tabulka ->

Text: Jirka Patera