Turnaj starší přípravky A – 24.9. 2017

27.9. 2017   Starší přípravka Turnaj starší přípravky A -  24.9. 2017

Pořadatelem druhého podzimního turnaje skupiny „D“ starší přípravky byl Nižbor. Oproti minulému turnaji nám chyběli Vašek s Dominikem, ale naštěstí jsme zvládli odehrát turnaj i pouze v 8 dětech. Předpověď počasí naštěstí nevyšla úplně a pršelo pouze v noci. Během turnaje káplo pár kapek až na konci, takže bez starostí. Délka utkání byla stanovena dle aktualizovaných pravidel na 2×12 minut a my byli jsme zvědaví, jak se s tím, zejména ti, kteří měli v nohách sobotní turnaj mladší přípravky, poperou.

K prvnímu mači jsme nastoupili proti podobně oslabenému týmu Sokola Králův Dvůr. Soupeř měl ještě o jednoho hráče méně. Od začátku to byl dle očekávání vyrovnaný zápas. Nejprve se zaskvěl Matouš v brance a následně stejnou mincí oplatil brankář soupeře. Jako první jsme kapitulovali my a protivník šel do vedení. Za chvíli mohl Jirka ve velké šanci skóre srovnat. Povedlo se to až za okamžik Honzovi. Že půjdeme do druhého poločasu veselejší my, rozhodl opět náš kapitán, když dokázal proměnit svou typickou akci. Krátce po hvizdu druhé půle bylo srovnáno. Nenápadný nákop směrem na naší bránu z půlky hřiště byl nešťastně tečován jedním z bránících hráčů a zapadl k pravé tyči. Do vedení jsme šli opět my, to když se podařilo Oldovi překvapit gólmana dobře mířenou střelou. Když si po rohu Honzy srazil brankář soupeře míč do vlastní branky, vedli jsme již o dva góly. Vypadalo to, že v gólovém sledu jedeme podle naprosto stejného scénáře jako minule. Naštěstí se scénář z minulého zápasu s tímto soupeřem tentokrát již neopakoval a místo vyrovnání na 4:4 přidal ještě jeden gól Jirka a my vyhráli 5:2.

V druhém zápase jsme tentokrát nastoupili proti domácímu Nižboru, který s početnou střídačkou vypadal značně nebezpečně. Naštěstí se rychle ukázalo, že divácká kulisa není pouze na straně domácích a že i nám přijela fandit hlasitá divácká podpora. Na začátku jsme měli zajímavou šanci, když jsme po soupeřově „malé domu“ rozehrávali nepřímý kop téměř z brankové čáry. Gól se nám ale vsítit nepodařilo. Za chvíli jsme ale již šli do vedení, kdy se, po rychle rozehraném autu od Honzy, prosadil tváří v tvář gólmanovi Jirka. Na 2:0 zvýšil svojí typickou bojovností a zarputilostí Honza, poté co zamotal hlavy obráncům soupeře. Třetí gól přidal po Honzově nahrávce opět Jirka. Před koncem poločasu se podařilo soupeři snížit na 1:3. Do druhé půle se Jirka vystřídal v brance s Matoušem. Hned na začátku jsme se uklidnili poté, co Martin D. našel perfektní přihrávkou před brankou Honzu a ten se levačkou trefil přesně. Soupeř dal o sobě vědět po chvilce a snížil na 2:4 poté, co jsme si jeho střílený roh srazili do vlastní branky. Bylo vidět, že má Honza dnes s sebou spoustu ostrých nábojů, ale ne pokaždé se mu povede trefit ten správný terč… 🙂 Závěr byl ale opět v naší režii. Nejprve přidal další gól kuriózně Martin P., kdy střelou levačkou zvládnul dvěma obráncům nasadit jesličky a nešťastný gólman pak nedokázal míč zkrotit a rovněž mezi nohama mu propadl za brankovou čáru. Další dva góly přidal Honza a stanovil tak celkové skóre na 7:2.

Do posledního zápasu proti Litni jsme nastoupili s Matoušem v brance s tím, že se v poločase s Jirkou opět vymění. Ze začátku nám dlouho trvalo, než jsme si vzpomněli, že jsme na fotbale a ten se hraje na góly a ne na to, kdo vícekrát trefí výborného gólmana v brance… 🙂 Během 6-ti minut jsme ho dokázali trefit i z těch míst, kde už by tomu člověk nevěřil. Když už jsme ho konečně netrefili, tak to bylo o moc vedle něj a stále byl po čtvrtině zápasu stav 0:0. Poté to tam konečně spadlo. Martin D. zvolil nejtěžší možnou variantu jak dát sám na gólmana gól a ta mu vyšla. Místo střely placírkou po zemi k tyči, přeloboval o hlavu většího brankáře jako kdysi před 21 lety Karel Poborský a vedli jsme 1.0. Za chvilku ale bylo vyrovnáno, kdy se soupeř, po rychlém rozehrání jejich brankáře, dostal do brejku a nemilosrdně nás trestal. Naštěstí jsme s odpovědí nečekali dlouho a po krásném pasu od Martina P. skóroval s klidem zakončující Maty. Na 3:1 upravil Jirka po skvostné nahrávce od Oldy. Na poločasových 4:1 dával Honza po dobře rozehraném autu od bráchy. Do druhé půle jsme prostřídali kromě brankářů i další posty a do útoku vtrhli Michal s Matoušem s jasným cílem rozvlnit síť. Hned v první minutě se to povedlo Michalovi, kdy mu brácha oplatil přesnou nahrávkou. Poté na 6:1 dával Matouš po Michalově dalším autu. Soupeř ještě jednou skóroval. Nejdříve Jirka bravurně zkrotil ránu od soupeřova brankáře z půlky, ale na další šanci soupeře již nevyzrál. Následně byla opět k vidění krásná kombinační akce na naší straně, kdy se po ose Martin P.- Honza – Matouš míč opět třepetal v soupeřově síti. Motivací dalšího gólu Martina D. byl slíbený pytlík brambůrek. Asi se s Martinem P. domluvil, že se s ním rozdělí a ten mu sám před brankou ještě přihrál a do prázdné branky to už nebyl problém. Maty pak svým druhým gólem, poté co sám vybojoval míč, zvyšoval střelou k tyči již na 9:2. Konečný účet 10:2 poté stanovil po nahrávce Honzy opět levačkou Martin P.

Mladé pušky střílely ostrými i tentokrát a proto jsme na druhém turnaji znovu obsadili 1. místo. Ještě víc těší, že se do kombinační hry zapojují všichni hráči a každému se dnes podařilo vstřelit alespoň jeden gól. Musíme si dát ale pozor, aby nám nezačalo v případě deště pršet do nosu. Zdálo se mi, že některým šel nosánek povážlivě nahoru. Že není sebemenší důvod myslet si, že už všechno umíme, nám krásně ukázal turnaj minulý týden ve Zdicích. Tam jsme v soubojích s kvalitnějšími soupeři úspěšní nebyli a skončili s pouhým jedním bodem ze sedmi zápasů na 8. místě… 🙂 Takže jedeme dál a budeme pořádně trénovat, abychom byli úspěšní i s těžšími soupeři na jiných turnajích.

Sestava:
Matouš Winkler – Michal Benech, Olda Stejskal – Honza Benech (K), Martin Patera – Jirka Schneider, Martin Dřevěný, Maty Seidl

Výsledky:
Cembrit – Sokol Králův Dvůr B 5:2 (3x Honza, Olda, Jirka)
Cembrit – Nižbor 7:2 (4x Honza, Jirka, Martin P.)
Cembrit – Liteň 10:2 (2x Martin D., 2x Matouš, 2x Maty, Honza, Jirka, Michal, Martin P.)

Konečná tabulka turnaje a průběžná podzimní tabulka ->

Text: Jirka Patera