Turnaj starší přípravky B – 23.9. 2017

27.9. 2017   Starší přípravka Turnaj starší přípravky B -  23.9. 2017

Druhý turnaj našeho „B“ týmu se hrál ve Zdicích. Sestava byl stejná jako na prvním turnaji, pouze nám chyběl Tonda. Oblečeni do nových teplákových souprav jsme se chystali obhájit druhé místo z prvního měření sil.

Pro tento turnaj bylo změněno pořadí zápasů. Zatím co před 14-ti dny jsme zápasem proti Sokolu Kr. Dvůr turnaj uzavírali, tady to byl náš první soupeř. Aktivním napadáním jsme si vytvořili tlak. Filip S. dělal svou rychlostí soupeři problémy. A tak nebylo divu, že po jedné z těchto akci jsme vedli 1:0. To se k odraženému míči dostal Filip L. a naše ruce letěli nad hlavu. Vedení nám však nevydrželo dlouho a soupeř do poločasu výsledek otočil na 1:2. O přestávce jsme si říkali, že co je dobré, v tom budeme pokračovat a co dobré není, je třeba zlepšit. Útočníky jsme nabádali, že musí obránce dostat pod tlak. Filip S. to dělal tak důkladně, že obránce soupeře přehodil vlastního brankáře a bylo vyrovnáno na 2:2. Utkání gradovalo, přibývali tvrdé souboje. Soupeř byl efektivnější a vstřelil nám ještě 3 branky. Konečný výsledek 2:5 vypadá hrozivě, ačkoli náš výkon byl lepší než na minulém turnaji.

Druhé utkání s týmem FK Králův Dvůr mělo stejný scénář. Zásluhou Tadeáše jsme vedli 1:0. Soupeř výsledek otočil na 1:2. Po samostatné akci Filipa S. se nám podařilo vyrovnat na 2:2. Měli jsme i další šance, ale bez výsledného efektu. Za to soupeř nemilosrdně trestal. Nedorozumění mezi Mírou v obraně a Matějem v bráně využili hráči soupeře ke vstřelení vítězné branky na 2:3. V tomto případě nebyl soupeř lepší, ale šťastnější.

Mezi diváky se nesla zpráva, že do té doby matný Hýskov dokázal zvítězit nad Zdicemi. A to znamenalo, že hýskovští přijeli se silnější sestavou, než minule. Na naše vítězství 10:1 byla hezká vzpomínka, ale ta už je pryč. Připomínali jsme hráčům, že každý zápas začíná 0:0. Do utkání jsme vstoupili směle – samostatná akce Filipa L. znamenala vedení 1:0. Zatím se nám pokaždé podařilo otevřít skóre zápasu, ale body nám to žádné nepřineslo. Mé obavy rozptýlil soupeř, když si druhou branku vstřelil sám – 2:0. Po jednom z řady špatném rozehrání hostujícího brankáře jsme z poloviny hřiště rozehrávali nepřímý kop. Matěj přistrčil Filipovi S. míč a ten s přehledem dalekonosnou ranou pod víko zvyšoval na 3:0. Do přestávky ještě Filip S. rozehrával rohový kop a Jonáš zvýšil na 4:0. O poločase jsme udělali již tradiční výměnu brankářů – Adam za Matěje. Na hře to však nebylo znát. Adam udržel čisté konto a Matěj se zapojoval do útočných akcí. Po sólíčku Filipa S. brankář vyndal míč ze sítě po páté a ke konci zápasu Matěj hlavičkou sklepl míč k Filipovi S., který uzavřel brankový účet na 6:0. Aktivní napadání obránců a brankáře útočníky přineslo své plody.

V posledním utkání nás prověřili domácí. Hned z prvního útoku soupeře jsme obdrželi branku – 0:1. Hra byla celkem vyrovnaná, vytvořili jsme si několik šancí. Po rozehrání jednoho z řady rohových kopů Flipem S. se míč zastavil až v bráně – 1:1. I minulý turnaj dával Filip gól přímo z rohu, ale to se jednalo o Filipa L., našeho druhého ostrostřelce. Jak se přelévala hra ze strany na stranu, měnilo se i skóre. Nejdříve Filip S. zvyšoval hlavou na 2:1, soupeř ale obratem vyrovnal. Na to poslal míč obloučkem do rohu brány Filip L. a vedli jsme 3:2. Po dalším tlaku před brankou soupeře se prosadil Jonáš a bylo to 4:2. Zdice se pustili do závěrečného tlaku, který jim přinesl snížení na 4:3. Víc už jsme soupeři ale nedovolili a získali další 3 body.

Celkově jsme tedy obsadili třetí místo za dvě vítězství a dvě porážky. Po dvou turnajích je jasné, že nejsilnější je Sokol Kr. Dvůr, kterému bude život znepříjemňovat jeho soused FK Králův Dvůr a my. Za touto trojicí jsou v závěsu výběry Zdic a Hýskova. Žádné utkání není předem vyhrané, žádný soupeř se sám neporazí. Hráči nás potěšili napadáním obránců a také tím, že při bránění bráníme daleko více natěsno (nenecháváme prostor). Další turnaj je příští neděli 1.10. od 14:00 na hřišti FK Králův Dvůr. Snad se nám podaří přijet v kompletní sestavě, protože každý člen v týmu má svou důležitou úlohu. Od ostrostřelců Filipa a Filipa, Matěje v bráně, Tadeáše, Jirky, všech obránců, až po nejmenšího Marka. Prostě jsme jeden tým.

Sestava:
Matěj Špička (B) – Adam Suchitra, Míra Vojč, Jonáš Kelner – Filip Lundquist, Filip Seidl (K), Jirka Jakubíček, Tadeáš Hirsch, Marek Rýdl

Výsledky:
Cembrit – Sokol Králův Dvůr A 2:5 (Filip L., vlastní)
Cembrit – FK Králův Dvůr B 2:3 (Tadeáš, Filip S.)
Cembrit – Hýskov 6:0 (3x Filip S., Filip L., Jonáš, vlastní)
Cembrit – Zdice B 4:3 (2x Filip S., Filip L., Jonáš)

Konečná tabulka turnaje a průběžná podzimní tabulka ->

Text: Roman Špička