Turnaj mladší přípravky – 7.10. 2017

10.10. 2017   Mladší přípravka Turnaj mladší přípravky - 7.10. 2017

Další, v pořadí třetí turnaj, je za námi. V Králově Dvoře jsme se sešli v největším možném počtu a to jedenácti hráčů a čtyř trenérů.

Hned v prvním zápasu jsme znovu změřili síly se spojeným týmem Lochovice-Hostomice. S kvalitním a věkovým průměrem nejstarším týmem v naší skupině jsme sehráli tentokrát vyrovnanou bitvu. V zápase, který se musel nezaujatým divákům na tribuně líbit, tahal každou chvilku někdo jiný za delší konec pomyslného lana. Ale popořadě… Z počátku byla hra oboustranně hodně vyrovnaná a bojovalo se o každý míč. Do vedení šel důraznější soupeř, když nedal Jirkovi v brance přízemní střelou k tyči šanci. Na vyrovnání jsme naštěstí nečekali dlouho. Šimonovi se povedla skvělá nahrávka, kdy mezi obránci prostrčil balón na Martina P., který postupoval sám na brankáře a v zakončení se nemýlil. Druhý poločas jsme začali skvěle a Honza svou oblíbenou činností – během kolem soupeřů – obešel tři protihráče a zavěsil. I když se pak Jirka v brance blýskl několika dobrými zákroky, tak poslední dva zásahy bohužel patřili soupeři. Proto jsme odešli z tohoto zápasu poraženi 2:3. Příště musíme s tímto soupeřem přidat na důrazu, který nám v některých částech zápasu chyběl.

Na Českého Lva jsme vlétli zostra. Šimon dokázal konečně přidat na důrazu a odměnou mu byla jeho první branka v „mistrovském“ utkání. Zápisné se pro tentokrát tatínkovi a mamince odpouští, neboť se chopili role hlídačů nejmladší fanynky Emičky, aby se mohl trenér soustředit na fotbal. 🙂 Vzápětí se sice soupeři podařilo vyrovnat, ale vedení na naši stranu strhl, po nahrávce od Matyho F., Honza. Za chvilku to bylo již o dvě branky. Jirka chytil střelu soupeře, rozehrál na levou obranu na Martina P. a ten křížnou nahrávkou našel na pravém křídle rozběhnutého Vašíka, který nezaváhal. Pak jsme zapomněli bránit a bylo to zase jen o gól. Klidnější poločasovou přestávku zařídil svým gólem Maty F. Do druhé půle jsme vyměnili gólmana, aby si zahráli všichni a své schopnosti v rukavicích si vyzkoušel i ten nejmenší a nejmladší Vašík. Nutno podotknout, že si nevedl vůbec špatně a pochytal několik nebezpečných střel. Hned z počátku jsme navýšili díky Martinovi P. své vedení už na 5:2, poté co potrestal chybnou rozehrávku soupeřova brankáře. Po soupeřově dalším snížení stanovil konečné skóre na 6:3 Maty S. po nahrávce Martina P.

V posledním zápase jsme nastoupili proti domácímu týmu Králova Dvora znovu s Vašíkem v brance. Po úvodním oťukávání jsme jako první udeřili my, kdy po zdařilé nahrávce Matyho F. skóroval Martin P. Pak se hra na dlouho vyrovnala a taky díky skvělým brankářům se nedařilo přidat další gól. Až přišla devátá minuta a nádherná kombinaci, která, byla-li by zaznamenána na video, by byla jistě večer ve sportovních novinách v kolonce „Borec na konec“. 🙂 Ťukec na jeden dotek od půlky v podání Martina D. a Honzy se proměnil po čtvrté nahrávce a zakončení Honzy ve vedení 2:0. Pevně chci věřit, že to kluci takto chtěli… 🙂 Po této akci uznale gratulovali i trenéři Kr. Dvora. Než se stačil soupeř vzpamatovat, utekl Honza po pravém křídle a od rohového praporku našel před brankou osamoceného Martina D. a oplatil mu tak předchozí gólovou nahrávku. Martin totiž nezaváhal a i s notnou dávkou štěstí dostal míč do branky – 3:0. Do druhé půle šel do branky Maty F. K vidění byly pak hlavně nevyužité šance na obou stranách. Pro představu, Jirka se zastřeloval tak, že po trefení tyčky a odrazu míče zpět k němu, zasáhl opět s naprostou přesností ze dvou metrů míčem to samé místo. Třetí dorážku už raději neabsolvoval, aby náhodou tu tyčku neohnul. 🙂 Až na konci zápasu se Jirkovi podařilo protrhnout střeleckou smůlu a po nahrávce od Vašíka dával na 4:0. V samém závěru soupeř dokázal korigovat na konečných 4:1 pro naše barvy.

Znovu jsme tedy skončili i na tomto turnaji na druhém místě. Náš náskok z prvního turnaje se ztenčil na pouhé dva body a o celkovém podzimním vítězi této skupiny se rozhodne za týden v sobotu 14.10. v 10:00 v Lochovicích. Takže budeme věřit ve své schopnosti a podporu našich fanoušků a do posledního turnaje dáme všechno! Berounským kabrňákům zdar!

Sestava:
Jirka Schneider – Honza Benech (K), Maty Fára, Lukas Staedtler, Martin Patera, Maty Seidl, Vašík Rolek, Martin Dřevěný, Šimon Kelner, Dominik Rampas, Alex Lundquist

Výsledky:
Cembrit – Hostomice / Lochovice 2:3 (Martin P., Honza)
Cembrit – ČL-U Beroun 6:2 (Šimon, Honza, Vašík, Maty F., Martin P., Maty S.)
Cembrit – Králův Dvůr B 4:1 (Martin P., Honza, Martin D., Jirka)

Konečná tabulka turnaje a průběžná podzimní tabulka ->

Text: Jirka Patera