Turnaj starší přípravky B – 7.10. 2017

10.10. 2017   Starší přípravka Turnaj starší přípravky B – 7.10. 2017

Předposlední turnaj pořádal FK Hýskov. Míra a Marek se museli omluvit kvůli nemoci, takže jsme byli oslabeni. Bylo to znát hodně v obraně a také v tom, že hráčům docházely ke konci zápasů síly.

První zápas byl opět proti nejsilnějšímu Sokolu KD. Na začátku zápasu jsme se v obraně nestihli pořádně zorganizovat a poměrně rychle jsme prohrávali 0:3. Do konce první půle jsme dostali ještě čtvrtý gól. V druhé půli jsme začali daleko lépe bránit (natěsno, každý svého hráče, útočníci po ztrátě míče hned bojují a stahují se s útočícími obránci), dostali již jen jeden gól a měli jsme i více ze hry.

Do druhého zápasu se Zdicemi jsme si přenesli dobré bránění v obraně a získali jsme zasloužené vedení 2:0. Ke konci soupeř sice korigoval na 2:1, ale zápas jsme měli pod kontrolou. Takticky nám pomohla výměna na postu brankářů.

V třetím zápase s Hýskovem jsme dlouho čelili nadšené bojovnosti domácího týmu. Byli jsme z toho poměrně rozhozeni a vůbec jsme si nenahráli, byla to taková bramboračka. V druhé půli nám to konečně došlo, že dobrá obrana je základ, ale pokud chceme dávat góly musíme střílet a nebo si ve předu nahrát a netlačit to přes klubko hráčů. A bylo z toho vítězství 5:1.

Poslední utkání s cábelíky z KD jsme měli rozhodně více ze hry a mnoho příležitostí, ale nedokázali jsme dát gól a byli jsme potrestání za naši v podstatě jedinou chybu kdy jsme se špatně vrátili zpátky po našem rohu. Na to abychom dali nějaké góly nám chyběla v útoku kombinace ve větším prostoru. Všechno cpeme přes klubko hráčů, v útoku jsou 3 naši hráči dost často úplně u sebe a tím i přihrávka nikoho neuvolní.

Celkový výsledek bylo 6 získaných bodu za 2 vítězství, ale díky horšímu skóre jsme tentokrát skončili „až“ na 4-tém místě. K remíze nebo výhře s cábelíky nám chybělo opravdu málo. Tak doufejme, že dobrý herní projev v obraně na turnaji 15.10. u nás doma zopakujeme a ještě ho kombinací a hrou na širším hřišti v útoku. Přijďte nás podpořit a kluky dejte nejdéle do 21:00 spát.

Sestava:
Matěj Špička (B i hra) – Adam Suchitra (B i hra), Jonáš Kelner, Tadeáš Hirsch, Tonda Vevera – Filip Lundquist, Filip Seidl (K), Jirka Jakubíček

Výsledky:
Cembrit – Sokol Králův Dvůr A 0:5
Cembrit – Zdice B 2:1 (2x Matěj)
Cembrit – Hýskov 5:1 (3x Filip S., 2x Matěj)
Cembrit – Králův Dvůr B 0:1

Konečná tabulka turnaje a průběžná podzimní tabulka ->

Text: Roman Špička