Turnaj starší přípravky A – 15.10. 2017

20.10. 2017   Starší přípravka Turnaj starší přípravky A – 15.10. 2017

Z šestici statečných, která v sobotu uhájila první místo za mladší přípravku, zbyla v neděli na turnaj té starší jenom pětice. Maty F. přes noc padl a zdravotní stav mu neumožnil pomoci týmu jinak než jako divák. I velká a hlasitá divácká kulisa se ale nakonec ukázala jako vydatná pomoc. Trojice Michal, Olda a Matouš doplnila soupisku, aby se o ni dalo hovořit jako o starší přípravce a mohlo se hrát. Nejhezčí počasí za celý podzim slibovalo krásné odpoledne.

K prvnímu zápasu, který měl rozhodnout o podzimním vítězi této skupiny, jsme nastoupili proti „B“ týmu Sokola Králův Dvůr. Jako obvykle jsme proti kvalitnímu soupeři nastoupili s Matoušem v brance. Bohužel šel do vedení první soupeř. Že neztrácíme s obdrženou brankou hlavu, se ukázalo i tentokrát. Je dobře, že když obvyklá útočná esa nemůžou nebo je soupeř dobře brání, tak máme i jiné trumfy v rukávu. Na 1:1 vyrovnal Martin D. a tentýž hráč se těsně před poločasem prosadil svým důrazem ještě jednou a dostal náš tým do vedení. Ve druhé půli jsme pokračovali aktivní hrou a odměnou nám byly další góly do soupeřovy branky. V 10. minutě brankář soupeře špatně vykopl, balón zachytil Honza a svojí nahrávkou našel rozběhnutého Jirku a ten navýšil náš náskok na 3:1. Než si týmový statistik stačil udělat pár poznámek, tak Honza opět nahrál Jirkovi, který podruhé skóroval. V poslední minutě se opět dočkal gólu i soupeř a snížil tak na 4:2. To se ale nelíbilo Jirkovi, a tak v té samé minutě dovršil svůj první hattrick a stanovil na konečných 5:2.

S vědomím prvního místa v celkové tabulce a s únavou z náročného sobotního turnaje, kterou pociťovala většina týmu, jsme nastoupili k druhému zápasu proti Litni. Od začátku s Jirkou v brance a Matoušem v útoku jsme dokázali přesto tempo hry diktovat ještě my. K vidění byly častokrát úspěšné snahy o samostatný průnik i krásné kombinační akce, které nás dostávaly do šancí. Ty ale zůstávaly dlouho nevyužity. Matouš, který byl jako jeden z mála plný energie, zařídil naše poločasové vedení 1:0. Po změně stran navýšil naše vedení Honza, když zužitkoval nahrávku Martina P., kterého perfektní přihrávkou oslovil Matouš poté, kdy obral o míč soupeře. Na konečných 3:0 upravil Michal, který zachytil výkop soupeřova brankáře a obratem mu ho vrátil za jeho záda.

V posledním zápasu sezóny nás čekal tým Nižboru. Podle papírových předpokladů jsme byli favoriti my. Neinformovaný divák by si podle dění na hřišti musel myslet, že je to ale naopak. Ti diváci, kteří ale viděli sobotní turnaj v Lochovicích, tušili, co za matným výkonem našich borců vězí. Prostě a jednoduše nám došla šťáva, síla, energie a možná i trochu chuť. Soupeř naopak měl hráčů a sil na rozdávání. S vidinou možného vítězství na tomto turnaji byl po úspěchu více hladovější a od začátku nám ostře šlapal na paty. Hned v první minutě se důrazem dostal do vedení, které navyšoval až do konce zápasu. Na 1:4 se těsně před přestávkou podařilo snížit Michalovi. Na víc jsme již ale neměli a soupeř nám svou důraznou hrou přidal ve druhém poločasu ještě dvě branky.

Díky vzájemnému zápasu s Nižborem jsme tak skončili na druhém místě. Že to tentokrát byl nejvyrovnanější turnaj, svědčí vítězství poslední Litně nad prvním Nižborem. Celkové vítězství po podzimu ale právem náleží nám a všichni kluci zaslouží velkou pochvalu. Vždyť většina zvládla během čtyř týdnů odehrát dvojitou porci turnajů a navíc i úspěšně! Je třeba ale makat dál, protože na jaře nás budou čekat jistě neméně zdatní soupeři!

Jelikož po našem pokřiku „Berouňáci, berouňáci, to jsou kabrňáci“ a zhlédnutí zamračené tváře Matyho S., mi na dotaz „Ty nechceš být kabrňák?“ bylo odpovězeno, že neví, co to je, tak přikládám definici tohoto výrazu: Kabrňák je dle lidového slovníku udata, rek, nebojsa, číman [„má za ušima“], šikula, kanón, filištín, pašák či kujón. Slovník spisovného jazyka českého říká, že kabrňák je člověk s vynikajícími vlastnostmi tělesnými, nebo duševními, zkrátka chlapík a zdatný člověk. Takže: „Berounským kabrňákům nazdar!“ 🙂

Sestava:
Matouš Winkler – Michal Benech, Olda Stejskal – Honza Benech (K), Martin Patera – Jirka Schneider, Martin Dřevěný, Maty Seidl

Výsledky:
Cembrit – Sokol Králův Dvůr B 5:2 (3x Jirka, 2x Martin D.)
Cembrit – Liteň 3:0 (Matouš, Honza, Michal)
Cembrit – Nižbor 1:6 (Michal)

Konečná tabulka turnaje a konečná podzimní tabulka ->

Více fotografií z turnaje naleznete ve fotogalerii ->

Text: Jirka Patera | Foto: OU