Turnaj starší přípravky B – 15.10. 2017

20.10. 2017   Starší přípravka Turnaj starší přípravky B – 15.10. 2017

Poslední turnaj podzimní části se hrál na našem hřišti. Slunečné počasí slibovalo příjemné dopoledne a dramatické okamžiky. Chtěli jsme se dotáhnout na druhé místo a postoupit tak do jarní semifinálové skupiny. Pokud bychom porazili Hýskov, Zdice a ve vzájemném zápase FK Králův Dvůr, bylo by splněno. Jakýkoli bodový zisk proti Sokolu by byl příjemný bonus.

První zápas se Sokolem skončil 0:4. Byl to náš nejlepší výkon proti lídrovi skupiny, ale zvýšený důraz při bránění a spolehlivý výkon Adama v bráně prostě nestačil. Dopředu nám hra vázla. A to nejen v tomto utkání, ale prakticky ve všech zápasech proti Sokolu. Celkové skóre s tímto soupeřem máme 4:26. Kanonýři Sokola nám nastříleli víc než polovinu všech branek za všechna utkání. I když to kolikrát vypadalo na nadějný výsledek nebo i bodový úspěch, soupeř nás vždy nemilosrdně dorazil. To mělo významný vliv na konečné pořadí. Ale nepředbíhejme.

Druhý zápas proti soupeři ze Zdic byl dalším krokem k naplnění našeho cíle. Útočně naladěni jsme se tlačili do brány, soupeř hrozil z protiútoků. Náš tlak přinesl faul na Matěje v pokutovém území a následně jsme kopali penaltu. Filip S. s nabídnou šancí naložil mnohem lépe než před týdnem v Hýskově a umístěnou střelou k tyči nás poslal do vedení. Z následujícího protiútoku soupeř srovnal. Co se dalo dělat, bojovali jsme dál. Vytvářeli jsme si trvalý tlak a výsledkem toho byl vlastní gól – vedeme 2:1. Když už to vypadalo na zisk tří bodů, soupeř z vlastní poloviny míč odkopl směrem na naší bránu. Adamovi se jej nepodařilo zachytit, a tak se zastavil až v síti – 2:2 a konec. Sice to byla komplikace, ale nic nebylo rozhodnuto.

Soupeř z Hýskova se zápas od zápasu zlepšoval. Už to nebyl ten vystrašený tým z prvního turnaje. Své udělala i výměna trenéra na lavičce soupeře. K povinnému vítezství nad Hýskovem 7:1 přispěli góly Filip S. 3x, Filip L. 2x a Matěj 2x. Šance měli i další hráči, ale bez výsledného efektu.

Do rozhodujícího utkání pro FK Králův Dvůr jsme byli příjemně naladěni – čekal nás prakticky zápas podzimu. Hráčům jsme raději nic neříkali, abychom je zbytečně nedostávali pod tlak. Pohoda z předchozího zápasu nás hnala vpřed – byli jsme na vítězné vlně. Filip S. nás dostal do vedení – nejprve 1:0, pak i o dvě branky. Na 3:0 v náš prospěch zvyšoval po samostatné akci Filip L. Ve vzájemných zápasech se skóre pozvolna převalovalo z jedné strany na druhou a konečné výsledky byly vždy rozdílem jednoho gólu. Teď jsme vedli 3:0, byli v euforii a soupeř se nestačil divit. Vypadalo to na jednoznačné vítězství. Po individuální chybě v naší obraně ale soupeř snížil a role se obrátili. Na nás ležela deka a soupeř byl na koni. Do závěrečného hvizdu rozhodčího Setničky, kterému tímto děkujeme za řízení zápasů, se měnilo skóre už jen jednou a to stačilo na naše vítězství 3:2.

Tak že na tomto turnaji jsme obsadili 2. místo se ziskem 7 bodů. V celkové podzimní tabulce jsme bodově dohonili FK Králův Dvůr a srovnali bodově vzájemné zápasy. Výsledkem 3:2 s FK Králův Dvůr jsme srovnali i poměr branek a tak o konečném pořadí rozhodovalo celkové skóre ze všech zápasů. Bohužel v této disciplíně jsme byli horší. Vstřelili jsme o 7 branek víc než FK, ale také jsme o 14 branek víc obdrželi. Celkově tedy máme třetí místo, i když druhý stupínek byl opravdu blízko… Ale co, v zimně potrénujeme a na jaře budoucí soupeře pěkně proženem :).

Sestava:
Adam Suchitra (B)- Jonáš Kelner, Tadeáš Hirsch, Míra Vojč – Filip Lundquist, Filip Seidl, Matěj Špička (K), Jirka Jakubíček, Marek Rýdl

Výsledky:
Cembrit – Sokol Králův Dvůr A 0:4
Cembrit – Zdice B 2:2 (Filip S. (P), vlastní)
Cembrit – Hýskov 7:1 (3x Filip S., 2x Filip L., 2x Matěj)
Cembrit – Králův Dvůr B 3:2 (2x Filip S., Filip L.)

Konečná tabulka turnaje a konečná podzimní tabulka ->

Více fotografií z turnaje naleznete ve fotogalerii ->

Text: Roman Špička | Foto: OU