Mladší přípravka – sobota 14.4. 2018 – turnaj Loděnice

23.4. 2018   Mladší přípravka Mladší přípravka - sobota 14.4. 2018  – turnaj Loděnice

První turnaj semifinálové skupiny okresu Beroun se konal za krásného jarního počasí v Loděnicích. Všechny soupeře jsme měli možnost poznat během zimní přestávky na halových turnajích. Věděli jsme tedy předem, že nás nic jednoduchého čekat nebude.

Zdice byly naším prvním soupeřem a šlo celkem o dost bojovný zápas. Dokázali jsme si vytvořit několik velice slibných šancí ke skórování, ale vždy jsme ztroskotali na výborně chytajícím brankáři Zdic. Když za Jirkova záda nepropadla ani žádná z dalekonosných střel soupeře, skončilo utkání, pro tuto věkovou kategorii celkem neobvyklou, remízou 0:0.

V druhém zápasu proti Královu Dvoru se nám ze začátku opět lepila v zakončení smůla na paty a nedařilo se nám vstřelit branku. Takže nám musel soupeř ukázat, jak se mají šance proměňovat a šel do vedení on, když překonal Matyho S. v naší brance, který se s Jirkou v brance po zápasech střídali. Vyrovnat se nám podařilo zhruba v polovině patnáctiminutového zápasu díky Pospimu. Hned záhy jsme šli do vedení gólem kapitána Benyho. Pak měl Maty v bráně velké štěstí, že si rozhodčí stejně jako on neuvědomil, že do ruky se míč chytá pouze v brankovišti a nepotrestal jeho zákrok trestným kopem. Po pěkné akci, kdy našel Beny dobře nabíhajícího Vašíka, jsme uzavřeli výsledek zápasu na 3:1.

Zápas s Chyňavou byl opět velmi vyrovnaný s minimem šancí na obou stranách. Nejprve šel v půlce zápasu do vedení soupeř. Nám se podařilo vyrovnat díky gólu Vašíka. V době, kdy jsme se snažili přidat ještě jeden gól, nám soupeř utekl do brejku a rozhodl tak zápas ve svůj prospěch – 1:2.

V posledním zápasu proti domácím Loděnicím jsme se dostali do vedení po přímém kopu Matyho F. Brankář jeho střelu neudržel a Martin D. tak mohl poslat míč do správného prostoru – 1:0. Pak se dlouho žádná akce na obou stranách nedařila proměnit v další branku. Soupeř nás svým dobrým pohybem a kombinační hrou přehrával a do útočení se zapojoval i jeho brankář. Jedna ztráta míče se mu ale stala osudným a Beny jeho smělou kličku potrestal gólem. Na rozdíl tří gólů zvyšoval opět do odkryté branky Vašík a na konečných 4:0 upravil opět neúnavný kapitán Beny.

Díky lepšímu skóre jsme skončili na tomto turnaji na druhém místě. Abychom byli schopni bodovat i příště, musíme konečně pochopit, že bez smysluplného pohybu všech hráčů a jejich vzájemné komunikaci to nepůjde. Snad se nám taky brzy vyprázdní marodka a budeme moci nastoupit v plné sestavě.

Malý test pro svěřence na závěr – co se dá považovat za smysluplný pohyb ve fotbalovém utkání – vyber všechny správné odpovědi:

  1. Spoluhráč rozehrává míč z autu a já stojím vedle protihráče a usilovně žmoulám svůj dres.
  2. Míč skončil po našem doteku daleko v autu. Rychle pro něj běžím a kopnu ho soupeři, aby mohl rozehrát ještě dříve, než se já vrátím zpátky na hřiště.
  3. Míč skončil po doteku soupeře kousek za čarou v autu u soupeřovi branky. Míč mi leží u nohou a vidím, jak druhý útočník přibíhá k soupeřově brance, tak
    1. běžím rychle k němu, protože jsem taky útočník a počkám, až mě soupeř obsadí a náš obránce doběhne do autu, aby mohl rozehrát a nebo
    2. rychle míč seberu a nabíhajícímu spoluhráči přihrávkou umožním ohrozit branku soupeře.
  4. Budeme kopat roh, míč ještě nemá rozehrávající hráč připravený ke hře a já lítám před brankou soupeře sem a tam, že soupeř neví, kde mu hlava stojí.
  5. Najdu nahrávkou svého spoluhráče v útoku a
    1. pozoruji, jak se mu dál povede v útočné akci 1 proti 2 nebo
    2. hned mu nabíhám, aby si mohl vybrat, zda mi nahraje zpátky a nebo soupeři udělá kličku.
  6. Před naším rohem stojím jakoby bez zájmu a čekám, až je rozehrávající spoluhráč připravený. Jakmile se tak stane, rychlým náběhem do volného prostoru před branku si říkám o přihrávku.
  7. Soupeř peláší s míčem na naší branku, tak běžím metr vedle něho, abych mu ukázal, že jsem stejně rychlý.
  8. Náš brankář chytil střelu soupeře, může rychle rozehrát, tak se mu rozebíhám do volného prostoru, aby mi mohl přihrát
  9. Stojím připraven v pozoru vedle soupeře a čekám, až spoluhráč rozehraje a pošle míč směrem ke mně, a pak svedu běžecký souboj se soupeřem, kdo bude u míče dříve, popřípadě ještě vyčkám, až na mě trenér zavolá, že mám běžet.

Sestava:
Jirka Schneider – Maty Fára, Honza Benech (K), Maty Seidl, Martin Dřevěný, Maty Pospíšil, Šimon Kelner, Vašík Rolek

Výsledky:
Cembrit – Zdice 0:0
Cembrit – Králův Dvůr „A“ 3:1 (Maty P., Honza, Vašík)
Cembrit – Chyňava 1:2 (Vašík)
Cembrit – Loděnice 4:0 (Honza 2x, Martin D., Vašík)

Konečná tabulka turnaje a průběžná jarní tabulka ->

Text: Roman Špička