Starší přípravka – sobota 14.4. 2018 – turnaj Sokol Králův Dvůr

23.4. 2018   Starší přípravka Starší přípravka - sobota 14.4. 2018  – turnaj Sokol Králův Dvůr

V sobotu 14.4. se konal první turnaj semifinálové skupiny jarní části sezóny. Na základě výsledků z podzimu do této skupiny postoupily týmy umístěné na prvním a druhém místě berounské části Okresního přeboru. A tak se stalo, že budeme soupeřit se Sokolem Králův Dvůr „A“ + „B“, FK Králův Dvůr „A“ + „B“ a týmem Trubín/ČLU Beroun. Sice to vypadá jako přebor Králova Dvora a okolí, ale alespoň nás nečeká žádné daleké cestování.

První zápas nás čekal Sokol „B“. Měli jsme více ze hry a šli jsme do vedení gólem Honzy. Houževnatý soupeř vyrovnal a přes veškerou snahu se nám nedařilo znovu skórovat. V posledních vteřinách do brány dotlačil míč Filip L. Vítězství 2-1 a první 3 body do tabulky.

Druhým soupeřem byl jeden z favoritů skupin FK „A“. Vítězství nás nabudilo k velmi dobrému a zodpovědnému výkonu. Všichni bojovali, a když Honza dvakrát skóroval, brali jsme bod za remízu 2-2.

Další v řadě byl Sokol „A“. Ač jsme rozehrávali míč, po 10 vteřinách prošel soupeřův útočník prostředkem hřiště a zavěsil. Tento moment otřásl sebevědomím celého týmu a patrně se podepsal i na celkovém výsledku. Marně jsme se snažili navázat na předchozí výkony a náhle se nám nedařilo vůbec nic. Jediným střelcem utkání z naší strany byl opět Honza a tak jsme zaslouženě prohráli 1-2.

Zkoušeli jsme pozvednout sebevědomí na původní level. Zvláště když nás čekal tým FK „B“. Podle papírových předpokladů bychom měli s naším výběrem proti tomuto týmu získávat body. Záhy jsme se ale přesvědčili, že se rozhoduje na hřišti. Soupeř 2x rozehrával roh a 2x s přehledem zakončil do brány. Na této disciplíně budeme muset zapracovat :). Výsledek 0-2 byl zasloužený, protože mimo dalekonosné střely mířící do břevna jsme nevymysleli směrem dopředu nic.

Na konec turnaje jsme se utkali s ČLU /Trubínem. Jeho hráči jsou malí, ale šikovní. Z toho důvodu jim nelze dopřát žádný prostor. Pokud se k tomu přistoupí s ležérností, budeme dostávat pravidelné příděly. Naše skoro šance byli bez úspěchu a soupeř pravidelně trestal. 0-5 bylo těžké KO.

Po slibném začátku jsme nedopadli slavně. 4 body z úvodního dvojzápasu zůstali osamoceny a tak jsme obsadili 5. místo. Nelze se vymlouvat na absenci Martina Patery a Honzy Benecha, kteří si plnili povinnosti na turnaji mladší přípravky hraného současně v Loděnici. Během turnaje musel pro zranění odstoupit i Matouš, který s obličejem od krve odjel na vyšetření do nemocnice.

Během pěti zápasů jsme dali pouze 5 gólů a další 4 střely skončily na břevně – to je prostě málo. Je potřeba vyvinout větší úsilí a kreativitu při hře dopředu a důslednost a zodpovědnost při bránění soupeře. Jsem pevně přesvědčen, že bychom obě „B“ měli obrat o body, FK „A“ a Trubín potrápit a při troše štěstí získat nějaký bodík i s nimi. V poslední řadě je tu Sokol „A“, se kterým bychom se měli přetahovat o 3. a poslední postupové místo na finálový turnaj. Zatím tomu tak nebylo, šance na nápravu bude 24.4. na hřišti Na Ostrově.

Pár postřehů z tohoto turnaje na závěr:

  1. gól platí i ze střely dále od brány a není nutné jej za každou cenu valit u nohy až za brankovou čáru
  2. když jdeme do útoku, BĚŽÍM nejkratší cestou k bráně a není nutné směřovat k nejbližšímu soupeři a snažit se mu udělat kličku
  3. míč obvykle nedoskáče až k útočníkovi bez pozornosti soupeře, kdo na něj čeká bez pohybu na místě, ten se většinou nedočká
  4. nechat se vystřídat není ostuda
  5. během zápasu mohou nastat pouze dvě situace – kdy míč máme a kdy míč nemáme. Když ho máme – útočíme na soupeřovu branku, když ho nemáme – útočíme na míč.
  6. útočit MOHOU – přední i zadní útočníci. Bránit MUSÍ všichni – přední i zadní útočníci.

Sestava:
Matěj Špička (B)- Jonáš Kelner, Michal Benech, Honza Kříž – Filip Lundquist (K), Chris Neuschl – Filip Seidl, Matouš Winkler, Tadeáš Hirsch

Výsledky:
Cembrit – Sokol Králův Dvůr B 2:1 (Honza, Filip L.)
Cembrit – Králův Dvůr A 2:2 (Honza 2x)
Cembrit – Sokol Králův Dvůr A 1:2 (Honza)
Cembrit – Králův Dvůr B 0:2
Cembrit – Trubín/ČLU Beroun 0:5

Konečná tabulka turnaje a průběžná jarní tabulka ->

Text: Roman Špička