Mladší přípravka – sobota 21.4. 2018 – turnaj Králův Dvůr

30.4. 2018   Mladší přípravka Mladší přípravka - sobota 21.4. 2018 - turnaj Králův Dvůr

Druhý turnaj, hraný v Králově Dvoře, podle intenzity slunečních paprsků nenaznačoval, že se hraje v dubnu. Ten, kdo se nenamazal opalovacím krémem, si pak mohl hrát večer na indiány… 🙂

Tentokrát se pořadí zápasů pozměnilo a my začali první zápas proti domácím. Ti na rozdíl od minulého zápasu měli k dispozici všechny hráče včetně těch, kteří startují současně i na turnajích starší přípravky. Všichni jsme k zápasu přistoupili zodpovědně a byli jsme kvalitnímu soupeři rovnocenným protivníkem. Hned na začátku vybojoval Martin D. míč od brankáře, který jej nedokázal udržet v rukavicích a zajistil naše vedení. Následně Jirka včas vyběhl proti útočícímu hráči Kr. Dvora a zabránil tak  vyrovnání. Vzápětí nás soupeř už ale gólem potrestal. Jedna z mála chyb v obraně pak pustila soupeře do vedení. Dávali jsme si před brankou přednost, kdo balon odkopne popřípadě chytne do ruky a to se nevyplácí… Ke konci se naštěstí povedla Benymu samostatná akce a zápas tak skončil smírně.

Proti Zdicím šel do branky Maty S. a než se stačil pořádně rozkoukat, už lovil míč z naší sítě. Nečekaný odskok míče (že by krtek?) překvapil všechny včetně samotného gólmana. Díky Martinu D., který si správným pohybem před brankou řekl o nahrávku od Honzy, jsme záhy srovnali. Zanedlouho bylo ještě veseleji. Honza chytře vyjel s míčem z autu a při třetím dotyku ho tvrdou střelou poslal za brankářova záda. Soupeři se následně podařilo vyrovnat na 2:2. Všechny jeho další pokusy výbornými zákroky likvidoval každým zákrokem jistější Maty S. Aktivní Pospi dělal pomalejším obráncům soupeře svým pohybem velké problémy, které řešili nedovoleným zákrokem a musela přijít i domluva rozhodčího. Z nařízeného přímého kopu jsme ale ještě vedoucí gól nedali. Ten přišel až ke konci zápasu právě díky důrazu Pospiho. V úplném konci zápasu pak na konečných 4:2 uzavřel skóre Jirka.

S Loděnicemi jsme dali do branky opět Jirku. Do vedení jsme šli už ve 2.min., kdy Pospi, po průniku po levém křídle, našel nahrávkou před brankou dobře nabíhajícího Martina D. Soupeři se pak podařilo vyrovnat ve 3.min. V 5.min. jsme pak rozehráli asi naši nejhezčí akci na tomto turnaji, kdy si Beny narazil s Pospim míč a pak našel před brankou opět Martina D., který se znovu nemýlil a „ranou“, která ani nerozvlnila síť, poslal náš tým opět do vedení. V 9.min. se do listiny střelců zapsal i Vašek, který dostal nahrávku Honzy. Následně pak Beny sám navyšoval na 4:1. To nás nejspíš uchlácholilo a dovolili jsme soupeři ještě v závěru přidat 2 branky a zápas tak zdramatizovat.

V posledním zápase nás čekal vítěz z minulého turnaje a taky jediný soupeř, který nás na jaře dokázal, porazit. Takže o motivaci jsme měli postaráno. Soupeř měl na střídání ještě méně dětí než my, takže se na něm únava projevila mnohem více než na nás. Dravými průniky i náznaky kombinační hry se nám dařilo soupeře přehrávat. Výsledkem pak byly dva hattricky v soupeřově síti. Jelikož do tohoto zápasu si vzal ostré náboje pouze Honza, tak se oba se podařili zaznamenat jenom jednomu střelci. V úplně samém závěru se podařilo soupeři alespoň kosmeticky upravit skóre na 6:1.

Tentokrát jsme, kvůli o trochu horší střelecké mušce, skončili na turnaji na druhém místě. Celkově jsme se ale vyšvihli do čela skupiny a soupeři již jistě přemýšlejí, jak nás z něj dostat. Musí však počítat s tím, že jim to rozhodně usnadňovat nehodláme. Berounským kabrňákům nazdar!

Sestava:
Jirka Schneider – Maty Fára, Honza Benech (K), Maty Seidl, Martin Dřevěný, Maty Pospíšil, Šimon Kelner, Vašík Rolek

Výsledky:
Cembrit – Králův Dvůr „A“ 2:2 (Martin D., Honza)
Cembrit – Zdice 4:2 (Martin D., Honza, Maty P., Jirka)
Cembrit – Loděnice 4:3 (Martin D. 2x, Honza, Vašík)
Cembrit – Chyňava 6:1 (Honza 6x)

Konečná tabulka turnaje a průběžná jarní tabulka ->

Text: Jirka Patera