Starší přípravka – neděle 29.4. 2018 – turnaj Liteň

30.4. 2018   Starší přípravka Starší přípravka – neděle 29.4. 2018 – turnaj Liteň

V neděli 29.4. jsme se opět sešli na turnaji SP „B“, který se tentokrát konal v Litni. Opět nás čekalo velmi pěkné slunečné počasí s teplotami přes 25 °C. Z různých důvodů jsme se zde sešli pouze s 8 hráči, takže na střídání byli pouze 2 hráči. Ale nutno říci, že kluci se s tím porvali velmi statečně a síly nám došli až v posledních 10 min. v posledním zápase s domácí Litní. Celý turnaj odchytal Jirka Schneider z ml. přípravky, protože nám chyběla naše brankářská jednička a dvojka. Nutno říci, že si ale nevedl vůbec špatně.

Cembrit – Nižbor 1:2

V tomto zápase šlo o vyrovnaný souboj. Bohužel, ale v 7. min. jsme si špatně rozebrali hráče soupeře při rozehrávání rohu a soupeř se ujal vedení 0:1, díky proměněné hlavičce. Minutu před koncem poločasu jsme sahali po vyrovnání, kdy Tadeáš pelášil sám na branku, ale rozhodčí najednou ukončil poločas :-(. Ve 4. min. se nám podařilo vyrovnat díky Martinu Dř., který při střele nasadil brankáři „jesle“, 1:1. Ale bohužel již o minutu později se opět soupeři podařilo skórovat, kdy našeho Jirku prostřelili tvrdou střelou po zemi, 1:2. Přes veškerou snahu se nám již vyrovnat nepodařilo.

Cembrit – Zdice 0:1

V tomto zápase nás čekal vítěz z minulého turnaje, ale v zápase nebyl určitě lepším mužstvem než my. O jeho vítězství rozhodla 2. min., kdy jsme špatně pokryli útočícího hráče, který běžel sám na Jirku a svoje sólo proměnil v gól, 0:1. Pak se opět hra vyrovnala, se šancemi na obou stranách, ale v bráně stáli 2 výborní brankáři, kteří již dalšímu skórování nedovolili.

Cembrit – Chrustenice 0:2

Ve 2. min. jsme rozehrávali rohový kop, ale míče se zmocnil soupeř, který hned poslal svého útočníka do brejku a i když se náš Tonda snažil útočníka zastavit, tak bohužel ke skórování nezabránil, 0:1. Ve 3. min. jsme měli možnost kopat nepřímý kop, za soupeřovu malou domu. Přestože minulý turnaj jsme tyto kopy proměňovali, tak dnes se nám nedařilo. Ve 4. min. se podařilo soupeři opět skórovat, kdy jsme si špatně pokryli útočící hráče a soupeř se tak dostal do brejku, kdy sám postupoval na naše Jirku, kterému nedal šanci, 0:2. Ve druhém poločase už se nepodařilo nikomu skórovat a tak se skóre z první půle neměnilo. Za zmínku už jen stojí to, že rozhodčí zase poločas zkrátil o minutu 🙁

Cembrit – Liteň 1:6

Šlo o náš poslední zápas, kdy už nám začali docházet síly, protože to bylo již 3 utkání v řadě bez přestávky. V první půli jsme se soupeřem ještě docela drželi krok, kdy jsme obdrželi gól jen ve 3. min., 0:1. Do poločasu jsme si i my vytvořili několik šancí ke skórování, ale nedokázali jsme je využít k jejich proměnění. Na 0:2 nás soupeř potrestal už po cca 15. vteřinách. Pak jsme ukázali soupeři, že i my umíme dávat góly, to když ve 2. min. si Matyáš Pospíšil vyměnil míč s Tadeášem a první jmenovaný střelou snížil na 1:2. To ale bylo z naší strany vše, pak už jsme neměli síly a skóroval tak už jenom soupeř. Ve 3. min., 5. min., 9. min. a 10. min. Zápas tak skončil 1:6.

Veliké poděkování si zaslouží naši hráči, kteří museli bojovat ve velkém horku s minimem střídání.

Sestava:
Mirek Vojč, Antonín Vevera, Tadeáš Hirsch, Jiří Jakubíček, Matyáš Fára, Martin Dřevěný, Matyáš Pospíšil a Jiří Schneider

Konečná tabulka turnaje a průběžná jarní tabulka ->

Text: Jirka Schneider