Starší přípravka – úterý 24.4. 2018 – turnaj

30.4. 2018   Starší přípravka

Pro druhý turnaj byl vybrán netradiční termín i systém turnaje. Protože se hrálo v úterý a aby se nehrálo do tmy, byla postavena 3 hřiště. Všechny týmy hrály bez přestávky.

I pořadí zápasů bylo změněno. První protivník byl FK Králův Dvůr „B“. Za nás se do brány postavil Honza X a Matěj se posunul do útoku. Začali jsme se chutí a útok za útokem se valil na jejich bránu. Soupeř se zmohl jen na ojedinělé protiútoky, které s přehledem likvidoval náš nový brankář. Náš tlak byl místy drtivý, ale naše střely nepřesné a bez gólového efektu. Soupeř nám dal lekci z produktivity, kdy se v poslední minutě zjevil osamocený útočník před Honzou X a svou šanci proměnil. Výsledek 0-1 byl pro nás krutý, minimálně bod jsme si zasloužili.

Druhém zápase proti Sokolu „A“ jsme chtěli získat 3 body – tedy zvítězit. Matěj se vrátil do brány a Honza X posunul do obrany. Tato změna přinesla ovoce, když se do brány soupeře postupně trefili Honza X, Viking a s nebývalou chutí hrající Filip S. Soupeř snižoval pouze na stav 1-1, další míč už Matěj za svá záda nepustil. Ne že by si soupeř žádné šance nevytvořil. Ale co neodvrátili hráči, pochytal Matěj. První vítězství bylo na světě 3-1.

Třetí v řadě nás čekal papírově nejslabší soupeř Sokol „B“. Zatím se mu proti ostatním soupeřům nedaří podle představ a v tomto duchu jsme chtěli pokračovat. Opět měl trenér (já J) šťastnou ruku a do brány postavil Honzu X. Matěj v útoku z blízka otevřel stav utkání 1-0. Na 2-0 Jonáš šťastným lobem překvapil všechny na hřišti i mimo něj. Na 3-0 střelou z dálky zvyšoval Michal, Filip zakončoval na 4-0. Těsně před koncem zápasu Honza X vykopával míč přes celé hřiště, brankář soupeře zaspal a zachytil ho až za čárou. Tento gól musel potvrdit až video rozhodčí, ale platil. Nejvyšší vítězství v jarní části soutěže je tedy 5-0.

Další zápas byl proti FK Králův Dvůr „A“. Ten naopak patří mezi favority skupiny a tomu také odpovídala kvalita utkání. Útok se přeléval z jedné strany na druhou a každou chvíli mohl padnout gól do kterékoli brány. Nám se podařilo jít do vedení po gólu Chrise, kdy se nebál jít agresívně do souboje a následně zavěsit. Soupeř srovnal šťastným gólem, kdy se po střele z dálky odrazil míč k dalšímu z útočníků a přes veškerou snahu brankáře míč dopadl obloučkem mezi tyče 1-1. Naši obránci dnes měli nabito a tak se znovu mezi střelce zapsal Michal. Soupeř se ovšem nechtěl smířit s porážkou a stále stupňoval tempo a tlak. To že se skóre už neměnilo, bylo zásluhou hráčů v poli bránící na hranicích možností a Matěje, který předvedl zákrok dne a střelu mířící do šibenice vytlačil na roh. Hrábli jsme si na dno, ale vyhráli 2-1.

Poslední utkání jsme hráli proti premiantovi naší skupiny ČLU/Trubínu. Zatím prohrál jen jeden zápas a z ostatních vždy odešel jako vítěz. I když už kluci měli dost, o motivaci bylo postaráno. Snažili jsme se, bojovali, stříleli na branku (z uctivé vzdálenosti). Díky naší útočné aktivitě jsme ale nechávali otevřená zadní vrátka. Celkový účet zápasu tedy zní 0-4 pro soupeře. Ten si vypracoval 12 šancí, přičemž 4x skončil míč v bráně, 4x míč chytil Matěj a 4x zakončoval soupeř vedle. Soupeř byl nad naše síly.

V hodnocení turnaje jsme s 9 body za tři vítězství obsadili 2. místo. Nahrál nám remízový výsledek vzájemného zápasu FK „A“ a FK „B“. Jen můžeme litovat porážky s FK „B“, kterému jsme v obou dosavadních zápasech ještě nevstřelili gól. To bychom měli příště změnit – šancí jsme na to měli dost.

V celkové tabulce nám náleží stále 5. místo, se ztrátou 2 body na třetí postupové místo na finálový turnaj. Vše tedy máme ve svých rukách.

Konečná tabulka turnaje a průběžná jarní tabulka ->

Text: Roman Špička