Mladší přípravka – sobota 12.5. 2018 – turnaj Zdice

18.5. 2018   Mladší přípravka Mladší přípravka – sobota 12.5. 2018 – turnaj Zdice

V sobotu po obědě nás čekal další turnaj, který se konal tentokrát ve Zdicích. Vinou zdravotních indispozic těsně před turnajem jsme se zde sešli pouze v 7 hráčích a to měl ještě kapitán v nohách dopolední turnaj za starší přípravku. Na začátku turnaje jsme se domluvili, že kvůli nedostatku defenzivních štítů odchytáme turnaj bez střídání brankářů. Do brány tak šel Jirka.

V prvním zápasu s domácím týmem jsme si připomněli, že fotbal se hraje na góly a ne na šance. Tolik šancí, co jsme si dokázali vytvořit, by kolikrát stačilo některým prvoligovým týmům i na více utkání… 🙂 Bohužel, ale v bráně domácích stál velmi spolehlivě chytající brankář,na kterého jsme nedokázali vyzrát ani jednou. Soupeř se ujal vedení, kdy Jirka neudržel tvrdou střelu a míč skončil v jeho síti. Následně jsme měli obrovskou šanci, kdy jsme ale nedokázali v několika hráčích dotlačit míč do soupeřovy branky. Po jedné z našich chybiček, kdy Jirka svým výhozem našel jen hráče Zdic, nás soupeř potrestal druhým gólem. Tímto výsledkem pak zápas nakonec i skončil.

Výsledek sice mrzel, ale kluci věděli, že hráli dobře a že to spalování šancí nemůže trvat do nekonečna. Druhý zápas nás čekal Králův Dvůr a bylo to utkání na šance daleko vyrovnanější. My jsme branku soupeře ohrozili už po několika vteřinách, ale Honzova střela skončila bohužel nad brankou. O chvíli později vystřelil i soupeř a ozvala se naše spojnice. Následně si opět hráči soupeře vytvořili velikou šanci, ale díky včasnému vyběhnutí Jirky a za pomoci Honzy míč v naší brance neskončil. Dalším výborným zákrokem se blýskl Jirka poté, co se předním objevil neobsazený protihráč. Skóre se poprvé měnilo po naší akci, kdy Honza vytáhl míč z naší obrany, nahrál Martinovi P. a ten nahrávkou před branku soupeře našel Martina Dř., který už dostal míč do branky. Už po několika vteřinách jsme vedli o dvě branky díky Martinovi P. Poté Honza chytře využil možnosti, kdy se může vyjíždět z autu a třetím dotykem střelou k tyči navýšil skóre už na 3:0. V úplném závěru měl soupeř ještě možnost přímého kopu, který skončil v naší síti a stanovil tak celkové skóre na 3:1 v náš prospěch.

Další soupeř z Chyňavy si svou první šanci vytvořil hned v počátku utkání, ale naštěstí pro nás z toho gól nebyl. O chvíli později zahrál brankář Chyňavy hodně mimo brankové území rukou, kterou viděli všichni kromě rozhodčího :). Následně se rozhodčí nechal ovlivnit trenérem Chyňavy, když nejdříve souboj našeho nejjemnějšího hráče Šimona se soupeřem vůbec neposoudil jako faul. Po protestech ale nařídil proti nám volný přímý kop. Na ten si Jirka ani nesáhl a soupeř se tak dostal do vedení. Už o minutu později ale Honza napřáhl ke střele ze střední vzdálenosti a bylo vyrovnáno. Zanedlouho si to Honza znova zopakoval a dostali jsme se konečně do vedení. Ale než naše radost utichla, tak hráči Chyňavy opět vyrovnali. O chvíli později nastala na hřišti další sporná situace. Nejdříve jsme vybojovali autové vhazování, které ale rozhodčí stojící na druhé straně hřiště mylně nařídil proti nám. I hráči z Chyňavy se ale k jeho rozehrávání neměli, protože věděli, že aut je náš. My jsme ho rozehráli a po pár nahrávkách jsme vstřelili gól. Po celou dobu rozhodčí akci nepřerušil. Když ale po vstřelení gólu začala chyňavská střídačka protestovat, tak ho rozhodčí odvolal. Zápas tak skončil 2:2. Škoda, že každou spornou situaci přisoudil vždy soupeři… Ideální možnost ukázat klukům, že i rozhodčí je tvor omylný a každý může udělat chybu… 🙂

Zklamání z předchozího zápasu se nám z nich ale dostat nepodařilo. Když se k tomu přidala i pauza proložená svačinkou, tak se nám energie do posledního utkání proti Loděnicím hledala těžko. I únava z horka se na nás podepsala, takže zápasové tempo bylo z naší strany velmi slabé. Toho soupeř využil maximálně a dá se říci, že zaslouženě vyhrál. První branku jsme obdrželi už po 35 vteřinách a další dva kusy pak následovně. Kosmetickou korekci výsledku obstaral Pospi, kdy odražený balón před soupeřovou brankou poslal do sítě.

Tentokrát si většina kluků sáhla na dno svých sil. Když na posledním turnaji mákneme od začátku do konce opravdu všichni, tak věřím, že i s podporou všech fandících rodičů další turnaj zvládneme a užijeme si, jako téměř vždy, hezký fotbal, který bude zároveň i spravedlivě bodově ohodnocen… 🙂 Berounským kabrňákům nazdar!

Sestava:
Jirka Schneider, Honza Benech (K), Maty Seidl, Šimon Kelner, Martin Dřevěný, Maty Pospíšil, Martin Patera

Výsledky:
Cembrit – Zdice 0:2
Cembrit – Králův Dvůr „A“ 3:1 (Martinové, Beny)
Cembrit – Chyňava 2:2 (Beny 2x)
Cembrit – Loděnice 1:3 (Pospi)

Konečná tabulka turnaje a průběžná jarní tabulka ->

Více fotografií z utkání naleznete ve fotogalerii ->

Text: Jirka Patera | Foto: Dušan Benech