Starší přípravka – sobota 12.5. 2018 – turnaj Králův Dvůr

18.5. 2018   Starší přípravka Starší přípravka – sobota 12.5. 2018 – turnaj Králův Dvůr

Během jednoho týdne jsme se opět sešli na stadionu FK Králův Dvůr. Ač jsme byli oslabeni o Filipa Vikinga a Oldu, doufali jsme v lepší výsledky, než nám přineslo úterý. Na druhou stranu nám přišli pomoc Jonáš s Jirkou Jakubíčkem.

Turnaj jsme tradičně zahajovali proti Sokolu „B“. V bráně nastoupil Matouš a Matěj se zařadil do útoku. Z kraje zápasu zahrála obrana Sokola rukou, a protože to bylo blízko branky, kopali jsme pokutový kop. K jeho zahrávání se postavil Honza X a bombou do šibenice otevřel účet zápasu – 1:0. Pak se přeléval útok z jedné strany na druhou. Dlouho byl zápas bez dalších branek a měli jsme obavy o dobrý výsledek. Soupeř se zlepšuje každým zápasem a nedá kůži lacino. Náš tlak začal narůstat a Matějovi se podařilo navýšit skóre. Tím jakoby zmizelo zaklínadlo soupeřova brankáře. Další góly přidal Michal a ještě jednou Matěj. Konečný stav 4:0.

Druhý zápas byl opět proti Sokolu, ale jejich „A“. Změnu jsme udělali v bráně. Matěj si vzal rukavice a útočit šel Matouš. Že je „A“ kvalitnější soupeř nám ukázal hned od začátku. Po váhavé rozehrávce naší obrany jsme inkasovali jako první. Naštěstí nás vývoj zápasu nezlomil a brzy Filip vyrovnal. Ani soupeř nechtěl prohrát a zle nás proháněl i směrem k naší bráně. Nic jsme mu nedarovali lacino a opláceli stejnou mincí. Situace, kdy na úrovni soupeřova pokutového území Honza X vhazoval aut, na volný míč si z obrany naběhl Michal a následně hlavou usměrnil míč do protipohybu brankáře, mi udělala radost. Byla to jedna z nejhezčích branek, které jsme v této sezóně vstřelili. Vedení ještě 2x pojistil Filip a bylo z toho vítězství 4:1.

Proti premiantovi naší skupiny ČLU jsme chtěli konečně předvést pořádný výkon. Sestava nezměněna z minulého utkání a i odhodlání zůstalo na stejném levlu. Pozorná obrana nepouštěla útočníky do šance, a co prošlo, pochytal Matěj. Naši útočníci vyvíjeli tlak na jejich obránce a tím mařili zakládání útoků. Přibližně do poloviny zápasu se hrálo bez branek. Dlouhý nákop směrem k naší bráně kontroloval Jonáš, ale s útočníkem v zádech. Matěj zůstal v bráně, Jonáš o míč přišel a soupeř poslal míč mezi tyče. Obvykle nás laciná branka srazí dolů, ale nikoli v tento zápas. Místo toho jsme začali hrát s větší chutí a důkladně začali prověřovat i umění jejich gólmana. Několik střel pochytal bezchybně, naštěstí ne všechny. Jednu střelu ze střední vzdálenosti dokázal vyrazit jen do prostoru, kam nabíhal Matouš. Ten se nad ničím nerozmýšlel a bez přípravy poslal míč mezi tyče, až ho zastavila síť. Vyrovnali jsme nejen stav zápasu, ale i hru. Najednou jsme byli důraznější a tím jsme si vytvářeli další šance. Michal se objevil sám před brankářem, a protože ani následná dorážka neskončila v bráně, získali jsme s tímto soupeřem bod. Můžeme i neskromně říct, že jsme 2 ztratili.

FK Králův Dvůr „A“ je soupeř, se kterým se nám daří. Soupeř odehrál celý turnaj v šesti hráčích, takže neměl nikoho na střídání. Očekávali jsme naše další vítězství, ale hluboce jsme se mýlili. Celý zápas byl v naší režii. Soupeř se odhodlal pouze k ojedinělým protiútokům, které kolikrát nedotáhli ani k Matoušovi v bráně. Všichni naši hráči chtěli zápas rozhodnout, ale tím vázla kombinace a souhra. Honza X dokázal z přímého kopu míč dostat do branky. Ale protože rozhodčí ještě nezahájil hru, nebyla branka uznána. Přibližně minutu před koncem soupeř rozehrával roh. Naši hráči vůbec nereagovali, a tak měl útočník jednoduchý úkol. Připadal jsem si jako na EURU 2004 v Portugalsku v semifinále s Řeckem. Už nám nezbyl žádný čas na korekci výsledku – porážka 0:1.

Na závěr turnaje jsme se střetli s FK Králův DVŮR „B“. Je to jeden z nejméně našich oblíbených soupeřů. Patrně ještě pod vlivem předchozího nešťastného zápasu jsme velmi brzy inkasovali. Místo zvýšení našeho úsilí jsme dostali ještě další dva góly. A než jsme se rozkoukali, byl stav 0:3. Filip sice ještě dokázal snížit na rozdíl dvou branek, ale to bylo z naší strany všechno. Konečný stav 1:5 je krutý, ale spravedlivý.

Škoda posledních dvou zápasů. Mohli jsme pomýšlet na výrazné posílení šancí na postup. Ale ještě není nic ztraceno, čekají nás další dva turnaje.

Sestava
Matouš Winkler (Matěj Špička) – Honza (X) Kříž, Michal Benech, Jonáš Kelner – Honza Benech, Filip Seidl, Chis Neuschl, Jirka Jakubíček, Matěj (Matouš)

Výsledky:
Cembrit – Sokol „B“ 4:0 (2x Matěj, Honza X (p), Michal)
Cembrit – Sokol „A“ 4:1 (3x Filip, Michal)
Cembrit – ČLU/Trubín 1:1 (Matouš)
Cembrit – FK Kr. Dvůr „A“ 0:1
Cembrit – FK Kr. Dvůr „B“ 1:5 (Filip)

Konečná tabulka turnaje a průběžná jarní tabulka ->


Více fotografií z utkání naleznete ve fotogalerii ->

Text: Roman Špička | Foto: Dušan Benech