Starší přípravka – neděle 13.5. 2018 – turnaj Zdice

22.5. 2018   Starší přípravka Starší přípravka – neděle 13.5. 2018 – turnaj Zdice

V neděli 13.5. nás čekal předposlední turnaj SP „B“ ve Zdicích. Začátek byl naplánovaný už od 9:00 hod., takže se nemuselo hrát v tom největším horku. Na turnaji jsme se sešli skoro v kompletní sestavě s 11 hráči.

Cembrit – Liteň 2:3

V prvním zápase jsme nastoupili proti týmu Litně, tedy týmu, který jsme na minulém turnaji dokázali porazit. Do brány se postavil Jirka Sch. Do vedení se dostal soupeř ve 2.min. díky povedené střele pod břevno, tedy do míst kam ještě Jirka nevyskočí. Pak se hra na dlouhou dobu vyrovnala se šancemi na obou stranách. Vyrovnat se nám podařilo už po 20. sek. ve druhém poločase. Úspěšným střelcem se stal Pepa, který svojí chytrostí brankáře přehodil. Když už jsme si mysleli, že jsme se konečně rozjeli, tak nás soupeř potrestal dvěma góly v časech ve 3. a 4. min. Nám už se pak podařilo akorát snížit v nastaveném čase, kdy Tadeáš proměnil svůj brejk gólem.

Cembrit – Chrustenice 1:3

Do brány se tentokrát postavil Adam. V tomto zápase se nám opět nepovedl začátek, když už ve 4.min. jsme prohrávali 0:2. Jiskru naděje jsme zažehli v 7.min., to když Tadeáš krásnou nahrávkou našel před soupeřovou brankou Pepu a ten svým druhým gólem na turnaji snížil na 1:2. Další gól se nám už ale nepodařilo přidat, za to soupeř se ještě trefil ve 4.min. druhého poločasu.

Cembrit – Zdice B 1:3

Šlo o asi náš nejlepší odehraný zápas na tomto turnaji, i když se špatným výsledkem. V bráně zůstal Adam. První gól padl až v 5.min., kdy se Zdice ujali vedení díky našemu vlastenci. V 7.min. ale bylo už vyrovnáno, to když Tadeáš krásně našel před brankou Matthiase a ten svým důrazem vyrovnal. Nerozhodný výsledek byl i na konci prvního poločasu. Ve druhé půli šli Zdice opět do vedení, když ve 2.min. vyslali na naši branku pěknou střelu, která skončila pod horní tyčí. Pak jsme se vrhli do útoku alespoň vyrovnat, ale to se nám nepodařilo. Naopak v 6.min. ještě Zdice z brejku svůj náskok navýšili a zápas tak skončil 1:3.

Cembrit – Nižbor 1:0

Před naším posledním zápasem jsme si slíbili, že ho musíme vyhrát „stůj co stůj“. Do brány se vrátil Jirka a Adam si šel plnit své obranné činnosti, protože do posledního zápasu jsme už nastoupili bez Jonáše, který o chvíli později odjížděl na školu v přírodě. Už v 1.min. jsme měli možnost zahrávání volného přímého kopu. K tomu se postavil náš nejstarší a nejzkušenější hráč Mirek , ale jeho střela se mezi tyče bohužel nevešla. O chvíli později jsme si ale mohli zařvat „GÓÓL“, kdy Jirka J. proměnil své sólo v naši vedoucí branku. Do poločasu jsme mohli i náš náskok navýšit, ale to se nám nepodařilo. Do druhé půle jakoby nastoupili úplně jiní hráči. Směrem dopředu jsme nepředvedli vůbec nic, jenom jsme stáli před naší brankou a míče odkopávali – asi jsme se začali bát o výsledek. To že jsme uhráli hubené vítězství je hlavně zásluhou dobře chytajícího Jirky a dobře fungující obrany na kterou se valil jeden útok za druhým.

Sestava:
Adam Sucitra, Mirek Vojč, Tonda Vevera, Papa Patera, Tadeáš Hirsch, Jirka Jakubíček, Jonáš Kelner, Mathias Ulrych, Matyáš Pospíšil, Martin Dřevěný a Jirka Schneider

Konečná tabulka turnaje a průběžná jarní tabulka ->

Text: Jirka Schneider