Starší přípravka – 20.5. odpoledne – domácí turnaj

5.6. 2018   Starší přípravka Starší přípravka - 20.5. odpoledne - domácí turnaj

Páté zastavení na pouti do finále bylo na domácím trávníku. Bez účasti hráčů ČLU /Trubína jsme si brousili zuby na tučný bodový zisk a přiblížení se na postupové příčky.

Již tradičně jsme zahájili turnaj proti Sokolu „B“. V minulosti jsme měli problémy s prvními zápasy, ale proti tomuto soupeři se nám daří. Od prvních minut jsme se hnali do útoku a chtěli vítězství strhnout na naší stranu. Dlouho Sokolíci odolávali a my se nedokázali prosadit. Až Matějova střela orazítkovala tyč a Honza X odražený míč levačkou protlačil do brány. Tím se uvolnila stavidla dalších branek a soupeř povolil. Na 2:0 zvyšoval Filip S., když získal odražený míč a s přehledem zavěsil. Důraz na soupeře platil a po vyhraném souboji byl úspěšný Martin – 3:0. Další sváteční střelec Olda posunul laťku na 4:0. Po něm přidal svoji druhou branku Martin i Filip S. Konec 6:0, krásný výsledek.

Druhým soupeřem byl FK Kr. Dvůr „B“. Je zvláštní, že proti tomuto týmu se nám pravidelně nedaří. Jejich hráči se dokáží proti nám prosadit a nám se pak složitě dohání manko. Ačkoli se hra přelévala z jedné strany na druhou, prosadili se pouze střelci z vedlejšího města. Až za stavu 0:2 se podařilo i skórovat našemu týmu. A byl to Filip S., který byl úspěšným střelcem. Šance byli na obou stranách, ale proti byli oba brankáři a nebo nepřesná muška střelců. V jedné z největších příležitostí Olda trefil jen brankovou konstrukci. Následně se potvrdilo pořekadlo nedáš – dostaneš. A my jsme opravdu dostali další gól. Stav 1:3 se už nezměnil.

FK Kr. Dvůr „A“ je soupeř, se kterým máme lepší vzájemnou bilanci. Nikdy to není tak, že by jeden z týmů na hřišti dominoval, ale většinou jsme byli ti šťastnější. Další z řady vyrovnaných utkání, která mohou skončit vítězství té či oné strany. Málokdy se stane, že by v utkání přípravek padla jen jedna branka. Úspěšným střelcem byl Michal, kterému se v posledních turnajích střelecky daří. Pokud k tomu přidá i důsledné bránění, bude z něj komplexní obránce. Vyzdvihnout musíme i výtečný výkon Matouše, který udržel čisté konto. K neprůstřelnosti mu pomohlo i štěstí. To však přeje připraveným a to Matouš rozhodně byl. Připsali jsme do tabulky 3 body za vítězství 1:0.

Neméně důležitým utkáním se Sokolem „A“ jsme turnaj uzavírali. Tři body by se nám do tabulky hodili a tak jsme zahráli na útočnou notu. Jako prvnímu se povedlo úspěšně zacílit Vikingovi – vedeme 1:0. Bohužel další šance z naší strany byly nevyužity, a tak soupeř trestal. Z rychlého protiútoku útočník soupeře na sebe nalákat tři naše bránící hráče. Následně míč poslal na druhou stranu, kde byli dva útočníci Sokola, kteří nedali Matějovi v bráně šanci. Žádný z dalších pokusů o brejk se neujal a tak jsme se rozešli smírně 1:1.

V této skupině je jasným premiantem ČLU /Trubín, kterému stačí k vítězství ve skupině získat 1 bod. A musíme uznat, že v čele tabulky jsou zcela zaslouženě. Na chvostu se od prvního turnaje usadilo „B“ Sokola, které díky individuálním chybám tuto pozici neopustilo. Další čtyři týmy (FK Kr. Dvůr „A“ + „B“, Sokol „A“ a my) se navzájem obírají o body. Nyní jsme na 5 místě, ale 5 bodů nám chybí na 2. pozici. O konečném pořadí tedy rozhodne poslední turnaj a dá se říct, že každý gól může rozhodnout o postupu či nepostupu na finálový turnaj.

Konečná tabulka turnaje a průběžná jarní tabulka ->

Více fotografií z utkání naleznete ve fotogalerii ->

Text: Roman Špička | Foto: OU