Mladší přípravka – 2.6. 2018 – finálový turnaj OFS Beroun

14.6. 2018   Mladší přípravka Mladší přípravka - 2.6. 2018 – finálový turnaj OFS Beroun

Za celoroční snahu a předváděnou hru si mladší přípravka prodloužila sezónu o účast na finálovém turnaji své kategorie. Poslední turnaj sezóny 2017/2018 se odehrál ve Zdicích. Čekalo nás pět zápasů, které měly rozhodnout, kdo se stane vítězem celého okresu. Z obvyklé sestavy nám chyběl akorát Pospi, kterého v době konání turnaje čekal jiný nezapomenutelný zážitek v podobě svatby.

Do branky jsme pro první zápas proti Drozdovu počítali s Vašíkem. Ten si ale při rozcvičování při jedné ze střel nešťastně poranil ruku, a tak ho musel nahradit Jirka. Z obou stran šlo o opatrný začátek, ale postupem času jsme si začali vytvářet pěkné brankové příležitosti. Buď jsme ale trefili brankáře nebo minuli bránu. Ujala se až střela šajtlí od Martina D., který zachytil rozehrávku obránců z Drozdova, chytře si míč posunul k bráně a nedal brankáři šanci. Hned po rozehrávce ale napřáhl jeden z obránců Drozdova ke střele a míč skončil až v naší brance. Remízový stav také příliš dlouho nevydržel. Beny vybojoval míč a svoji akci zakončil naším druhým gólem. V půlce zápasu bylo opět srovnáno. Po našem faulu na soupeřově půlce, přišla chybná rada brankáři, ať ten nakopnutý míč na branku pustí, že jde o nepřímý kop. Nešlo 🙂 A tak, po dvou obdržených gólech přes půl hřiště, bylo opět vyrovnáno. Po krásné Honzíkově akci, kdy našel před soupeřovou brankou nikým nehlídaného Martina D., nebyl problém dostat míč do branky a ujmout se opět vedení. Po pár vteřinách napřáhl Maty F. ke střele, ta prošla až do brány, ale těsně před brankovou čárou ji pro jistotu doklepl Martin D. a zkompletoval hattrick, 4:2. Soupeř již stihl pouze korekci výsledku a bylo po zápase.

Na druhý zápas proti domácím Zdicím chtěl jít do brány Maty S. Scénář úvodu zápasu byl stejný jako ten předešlý. Hezké akce, šance, střely… Všechny ale mimo a nebo do brankáře soupeře. Proto se nebylo čemu divit, že do vedení šel soupeř. I poté jsme měli spoustu šancí na vyrovnání a dost možná i na otočení zápasu, ale vždy se nám do střely postavil brankář nebo jsme minuli bránu. A protože platí heslo „nedáš – dostaneš“, tak jsme po dlouhém dobývání soupeřovy svatyně obdrželi druhý gól my. Nám se pak už podařilo pouze snížit díky proměněnému přímému kopu Honzy. V samém závěru jsme mohli ještě vyrovnat z brejku, ale Jirku zradilo zpracování balónu.
Proti Královu Dvoru šel do branky opět Jirka. V tomto zápase jsme dokázali předvádět asi nejhezčí kombinační hru z celého turnaje. Soupeř se jen bránil a chvílemi ani nevěděl, kde mu hlava stojí. Co je nám to ale platné, když jsme nedokázali ani tu nejvyloženější šanci proměnit v gól. Lekci z produktivity nám soupeř uštědřil hned svým prvním útokem do otevřené obrany, který proměnil ve vedoucí gól. Za vyrovnáním jsme se pak hnali marně. Když soupeř také žádné své další šance hlavně z brejků nevyužil, a nebo mu je bravurně překazil Honza či Jirka, skončil zápas naší další těsnou porážkou.

Zranění ruky Vašíka se zdálo být v pořádku, a tak šel na další zápas proti Neumětelům do brány on. Odhodláni začít konečně hrát na góly, jsme se na soupeře vrhli. První velikou šanci si vytvořil Honza, kdy se dokázal s míčem dostat až před brankáře, ale jeho neumístěná střela skončila jen v jeho náruči. Druhá velká šance se zrodila vzápětí, kdy se před brankou soupeře objevil Maty S., ale ve velké šanci minul branku. Góól jsme si mohli konečně zakřičet až po deseti minutách hry díky Honzovi. Hned po chvíli jsme si zakřičeli znovu, to když Paty nahrál před branku Matymu S. a ten již svoji druhou šanci proměnil v gól. O minutu později se ale trefil i soupeř a bylo to jen o gól. Na konečných 3:1 upravil Honza, když chytře vyvezl míč z autu a při třetím dotyku vystřelil na branku a kolem tyče rozvlnil soupeřovu síť.

Na poslední zápas proti Hostomicím a Lochovicím zůstal v bráně Vašek. S tímto soupeřem jsme na podzim hráli velmi těžké a vyrovnané zápasy. Ačkoli jsme tehdy o skóre skončili první my, tentokrát byl soupeř jasně lepší a také jediný, proti kterému jsme na tomto turnaji neměli šanci, i když šlo ze začátku chvilku o vyrovnaný duel. Nejprve si soupeř málem srazil do branky rohový kop Jirky. První gól utkání však vsítil soupeř a dostal se tak na koně. Pevně do sedla jsme ho posadili my nešťastným vlastencem. Na konečných 0:3 pak uzavřel soupeř chvilku před koncem po krásné akci. Od většího přídělu nám navíc pomohly dobře postavené brankové tyče, které se v utkání rozezněly celkem 3x.

Přátelé, kamarádi! I když jsme tajně doufali, že Vám ty medaile přivezeme, tak celkové 4.místo z celého okresu je velmi pěkné umístění a kluci si zaslouží naše veliké díííky 🙂 Jediné, co nás může mrzet, je, že nám chybělo trochu více klidu a štěstí při zakončení. Jinak ale hráli kluci dobře a dělali určitě svým rodičům a trenérům radost. Rychlými špunty za 4. místo pak zapili krátký žal a pizzu k obědu… 🙂 Třetí sezónu přípravky končíme jak u mladší, tak u starší, opět lépe než tu předchozí, takže laťka pro další ročník je nastavena celkem vysoko. Důležité je, že tam, kde je snaha a chuť do hry, je vidět i zlepšení. Berounským kabrňákům nazdar!

Sestava:
Honza Benech (K), Maty Seidl, Maty Fára, Šimon Kelner, Martin Dřevěný, Martin Patera, Vašík Rolek a Jirka Schneider

Výsledky:
Cembrit – Drozdov 4:3 (Martin D. 3x, Beny)
Cembrit – Zdice 1:2 (Beny)
Cembrit – Králův Dvůr „A“ 0:1
Cembrit – Neumětely 3:1 (Beny 2x, Maty S.)
Cembrit – Hostomice/Lochovice 0:3

Konečná tabulka finálového turnaje ->

Více fotografií z utkání naleznete ve fotogalerii ->

Text: Jirka Patera | Foto: Dušan Benech